Triatlon, a jövő sportja

2024.07.31.App, Hír, Sajtóközlemény

Nem túlzás azt állítani, hogy a triatlon nagy ünnepe volt a mai nap Párizsban. Az elmúlt napok bizonytalansága, a Szajna vízminőségével kapcsolatos kérdőjelek után óriási várakozás előzte meg a két egyéni versenyt. Azt is sokan kérdezték előzetesen, hogyan került Párizs szívébe a versenyhelyszín, miért a triatlon kapott ilyen különleges díszletet az olimpia szervezőitől. A mai futamokkal a sportág minden kérdésre választ adott, a triatlon bizonyított. Párizs belvárosában százezrek, a tévéképernyők előtt tízmilliók láthatták, hogy ez az egyik leglátványosabb, legizgalmasabb, legkeményebb olimpiai sportág, a jövő sportja. Világszerte rendkívül népszerű a profi és szabadidős sportolók, valamint a szurkolók körében. A magyar versenyzőket úgy indítottuk útnak múlt pénteken, hogy hozzák ki magukból a maximumot, adjanak ki mindent, ami bennük van. Szerintem ahhoz nem férhet kétség, hogy Zsanett, Csongi és Bicsu is szívvel-lélekkel küzdött az utolsó méterekig, gratulálok nekik! Az sem titok, hogy a helyezések tekintetében merészebb álmaink is voltak, majd részletesen kielemezzük a két futamot, próbálunk tanulni ebből is. A lényeg, hogy nagyszerű hírverést jelentett ez a nap a triatlon számára, csak bátorítani tudok Magyarországon is mindenkit, hogy ismerkedjen meg vele, próbálja ki, kóstoljon bele. Ahogy mondani szoktam, akit megfertőz, az nem fog belőle kigyógyulni.- Kindl Gábor a Magyar Triatlon Szövetség elnöke

A témakör egyéb hírei