Elkezdődött a választás

2024.10.21.App, Hír

Megkezdődött a World Triathlon tisztújító közgyűlése Torremolinos-ban.

Négy magyar jelölt van a Nemzetközi Triatlon Szövetség különböző tisztségeiért:

Tóth Tamás – elnök 

Kuttor Csaba – edzői bizottság

Dr. Varga Bélát a technikai bizottság

Dr. Gályász Andrást az orvosi bizottság

„A sportolói múltam miatt pontosan tudom, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük a versenyzőknek és a nemzeti szövetségeknek, akár korlátozott erőforrásokról, akár jól finanszírozott modellekről beszélünk. Az évek során volt alkalmam mélyen megismerni a nemzetközi sportvilág működését, és abban is tapasztalatot szereztem, hogyan lehet hatékony együttműködést kialakítani a különböző érdekelt felekkel, legyen szó szponzori tárgyalásokról, munkacsoportokról vagy a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal való kapcsolatunkról. Hiszem, hogy a proaktív gondolkodásmód és az innováció nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy olyan stratégiákat dolgozzunk ki, amelyek hosszú távon biztosítják a sportolók és a Nemzetközi Triatlon Szövetség sikerét” – nyilatkozta Tóth Tamás.

„Valójában azt a fórumot keresem a sportágon belül, ahol megoszthatom mindazt a tudást és azokat a tapasztalatokat, amiket akár versenyzőként, akár edzőként gyűjtöttem az elmúlt évtizedekben. Mindenképpen a jobbító szándék vezérel, mert sajnos látok problémákat” – nyilatkozta Kuttor Csaba. Igaz, azt is hozzáteszi, egyáltalán nem biztos benne, csak reméli, hogy az edzői bizottság egy megfelelő testület, megfelelő eszköz a cél eléréséhez, vagyis jó irányba indul el.

„Ha lehetőségem lesz, javasolni fogom, hogy legyen egy alapkövetelmény-rendszer, aminek kötelezően meg kell felelnie minden szervezőnek. Más sportágakban is létezik ilyen, vegyük ennyire komolyan a triatlont, és tiszteljük meg a versenyzőket. Problémát látok a fiatalok nemzetközi versenyeztetésével kapcsolatban is, a jelenlegi helyzetben képtelenség őket normálisan felkészíteni a felnőtt távokra. De hiányolom a hosszú távú koncepciót is, hiszen miközben a versenynaptár ma már hemzseg a sprint és a még annál is rövidebb távoktól, az olimpián még mindig az olimpiai távot erőltetjük. Úgy gondolom, érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy elődöntő, döntő formátummal sprint távra váltsunk” – mondta Kuttor Csaba.

„A magyar szövetség elnöksége támogatta Tóth Tamás jelölését, aki 2016 óta fontos szerepet tölt be a sportág nemzetközi vezetésében. Az elmúlt években sokan elismerően beszéltek arról a munkáról, amit Tamás a sportolói bizottság tagjaként, majd elnökeként végzett, hiszen kétszeres olimpikonként és korábbi profi versenyzőként jól ismeri a triatlon minden szépségét és nehézségét. Információink szerint a leköszönő spanyol elnökasszony is lehetséges utódjának tartja Tamást, hatalmas sportdiplomáciai siker lenne és nagyban segítené a triatlon hazai fejlődését is, ha a világ egyik legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő sportágának nemzetközi szövetségét egy magyar szakember vezethetné” – mondta Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke. 



Jelöltek bemutatkozása:

Tóth Tamás:

Kuttor Csaba:

A témakör egyéb hírei

Tisztújító Közgyűlés

Tisztújító Közgyűlés

A Magyar Triatlon Szövetség Elnökségének, 59/2024 (IX.11.) Elnökségi határozata alapján, Tisztújító Közgyűlést hirdetünk.  Időpont: 2024. november 4. (hétfő) 16.00...