Világbajnoki sorozat első állomás – Abu Dhabi

2023.03.7.Korábbi hírek

A hétvége folyamán elkezdődött a világbajnoki sorozat, melynek első állomása Abu Dhabi volt, ahol a verseny nagy része a Formula 1-es pályán zajlott.

A nőknél Bragmayer Zsanett 38. helyezést ért el.
“Természetesen nem itt szerettem volna beérni, de tudom, hogy jó formában vagyok, ami látszódott az úszásnál is, ugyanakkor borzasztó meleg van és ezt most nem tudtam megfelelően kezelni. Frissítőről frissítőre mentem, hogy valahogy be tudjak érni. Készülök tovább keményen, és bízom benne, hogy meg tudom mutatni milyen formában vagyok valójában.” – mondta Bragmayer Zsanett.
A férfiaknál Faldum Gábor remekül kezdte az évet, hiszen a 13. helyen végzett.
“Az év második meleg égövi edzőtábora Abu Dhabiban úgy lett összerakva, hogy egyből tesztelhessük egy VB futammal, hogy hol is tartok a felkészülésben. Szeretek a Formula 1-es pályán versenyezni. Kevésbé stresszes és veszélyes, mint, amihez hozzá vagyok szokva. Ha valaki hibázik a kerékpáron, van tér kikerülni, helyezkedni. Úszásból kijőve 27. helyen kezdtem meg a kerékpárt. Az első körben felzárkóztunk az élen állókhoz, majd még ugyanennyien felértek a következő körökben. Szinte az egész mezőny egyszerre kezdte meg a harmadik számot, az aszfalt öntötte a meleget, kis túlzással jobban esett a szembe széllel futni, mint fordítva. Egyenletes tempóban, a 13. helyen értem célba, ami számomra nagyon bíztató a szezonra tekintve. A felkészülés még javában tart, most két hétre visszamegyek a Mogyis csapattal Spanyolországba táborozni, aztán remélem megérkezik itthonra is a tavasz.” – osztotta meg a gondolatait Faldum Gábor.
A pályán érezhető hőséget a 38. helyen befutó Dévay Márk is kiemelte.
“Úgy érzem egész jó formát sikerült ilyen rövid idő alatt összehozni, de egy kicsi hiányzott a versenyen. Egy pár hibát is vétettem, ami megérződött verseny közben. Emellett nagyon meleg volt, 50 fokos volt az aszfalt a pályán, ezzel is meg kellett küzdeni.
Nagyon korai kezdés volt, úgyhogy megyünk tovább, a szezon fő része még később kezdődik.”
A 43. helyen végző Bicsák Bence nem volt elégedett az elért eredménnyel, azonban kiemelte a türelem fontosságát.
“Nagyon rosszul sikerült a verseny, gyenge teljesítményt nyújtottam. Az úszás jól ment, 15. helyen jöttem ki, aztán vérszemet kaptam, hiszen láttam az elejét. Gyakorlatilag fél kör alatt kifárasztottam magam, és onnan már nem volt visszaút. Hiába küzdöttem, ahogy tudtam, egyre jobban visszaestem, végül kiszakadtam a nagy bolyból. Egyszer még visszatekertem, másodszorra nem sikerült. Egyedül kezdtem meg a futást, lemaradva a nagy boly mögött. Csalódott vagyok, de egy hosszú út elején járok. A verseny után az edzőm megdicsért, hogy jó munkát végzek az edzéseken és sokat fejlődtem, de a triatlont még össze kell raknunk. Igyekszem türelmes maradni, és dolgozom tovább, amilyen keményen csak tudok.”
A világbajnoki sorozat következő versenyének Yokohama ad otthont, május 13-14. között.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...