Megvédte címét a Tiszaújvárosi Triatlon Klub

2021.05.31

írta: Szűcs István

Hazánk idei triatlon klubcsapat országos bajnokságán a férfiaknál a Tiszaújvárosi Triatlon Klub megvédte címét, míg a hölgyeknél a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. bizonyult a legjobbnak.

A jubileumi, XXX. Tisza Triatlont május 29-i első versenynapján a 2020-ban a koronavírus-járvány miatt elmaradt klubcsapat országos bajnokság szerepelt a programban. A rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub részvételi csúcsot jegyezhetett fel, 151 csapat ugyanis még sosem vett részt ezen a versenyen.

Az időrend szerint elsőként a legfiatalabbak, az UP1-es korcsoport képviselői rajtoltak el a hivatalosan csak június végén nyitó Tiszaújvárosi Termál és Strandfürdő erre az alkalomra feltöltött 50 méteres medencéjében. Ezt követően beindult a nagyüzem, egymást követték a különböző korcsoportok rajtjai. Sajnos az időjárás előrejelzés beigazolódott, délután 3 órára megérkezett az eső, és alaposan lehűlt a levegő hőmérséklete is, mely nem segítette az elit kategóriák képviselőit, akik közül először az UP2 és az elit besorolású hölgyek csobbantak a medencébe. A 750 méteres úszást - London és Rió de Janeiró után - a harmadik olimpiájára készülő Kovács Zsófia nevével fémjelzett Budaörsi TK abszolválta leggyorsabban, megelőzve több, mint fél perccel az UP2-es Debreceni Sportcentrum együttesét.  A 20 kilométeres kerékpározás felénél a budaörsiek növelték előnyüket az abszolút sorrendben, mely a második depózásig sem változott érdemben. A befejezést jelentő 5 km-es futásra Kovács Zsófiék 38 mp-el hamarabb mehettek ki, mint pécsi üldözőik és a harmadik helyen haladó debreceniek.  2,5 km után még a budaörsiek haladtak az élen, de a pécsiek 10 mp-re ott loholtak mögöttük. A célba érkezésig megfordult a sorrend, nyertek a mecsekaljaiak, míg az abszolút sorrend harmadik helyezettje a hajdúságiak fiatal csapata lett.

Magabiztos versenyzéssel

Az elit férfiaknál a címvédő Tiszaújvárosi Triatlon Klub kvartettje indult utoljára. A Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Sinkó-Uribe Aurél, Sinkó-Uribe Ábel egység már az úszásnál elért 8:51 perces idővel jelezte, hogy ezúttal is az aranyért jöttek. A 15 másodperccel többet a medencében töltő Budaörsi TK együttesében ott volt a riói olimpikon, jelenleg a tokiói indulásért harcoló Tóth Tamás is. Az abszolút harmadik helyen az UP2 korcsoportos Triatád B, 9:30 perces idővel állt a verseny ezen szakaszában. A középső számban a tiszaújvárosi „lokomotív” robogott tovább, a második depózásuknál 38:12 percet mutatott az óra, a 39:05-re érkező Budaörs volt a második, míg a bronzérmes pozíciót időközben Mogyi SE  harcolta ki, 39:52-vel. A trónkövetelők a futás során sem tudtak fogást találni a házigazdákon, akik magabiztos versenyzéssel védték meg bajnoki címüket. Az ezüst Budaörsre, a bronz Bajára került.

 

-        Mindenképpen szerettem volna indulni és segíteni a társaimat a versenyzésben. – mondta a célban, varrattal a könyökében Lehmann Csongor, aki 8 nappal ezelőtt, Lisszabonban szenvedett el egy kerékpáros bukást. Nagyon örülünk, nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megvédeni a címünket ezen az esőzés miatt helyenként nehéz pályán!

 

Eredmények

Női  abszolút (elit, UP2; 750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás): 

  1. Pécsi SN Zrt. (Sárszegi Noémi, Soós Fanni Kinga, Hangya Adrienn, Molnár Sára Kata, Szerencsés Lili) 1:04:41 óra
  2. Budaörsi TK (Kovács Zsófia, Bukovszki Tünde, Horváth Karolina Helga, Kovács Fruzsina Dóra) 1:04:55
  3.   Debreceni Sportcentrum (Kovács Korinna, Hartmann Liliána, Dobi Lili)1:08:00

 

Férfi abszolút (elit, UP2; 750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás):

  1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Sinkó-Uribe Aurél, Sinkó-Uribe Ábel) 55:15 perc, 2.
  2. Budaörsi TK (Kiss Gergely, Tóth Tamás, Soós Gergő) 56:41
  3. Mogyi SE (Tóth Máté, Karai Levente, Czigány Andrá) 57:27.

Bragmayer és Lehmann az elit sprint távú bajnok

2022.07.02.

Bragmayer Zsanett rajt-cél győzelemmel, míg Lehmann Csongor érett, taktikus versenyzéssel szerezte meg az idei elit sprint ...

Bragmayer Zsanett sporttörténelmi sikere

2022.05.11.

Kuttor Csaba beszámolója, tanítványa, Bragmayer Zsanett Esport VB ezüstjéről.

Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor rajt-cél győzelme

2021.08.31.

Az augusztus 31-én, kedden megrendezett balatonfenyvesi E.ON Triatlon Gálán Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor is rajt-cél ...