Elhunyt Schumacher Ákos

2022.05.1.Korábbi hírek

Nagy veszteség érte a magyar triatlon és öttusasportot. Hosszantartó betsegség után, elhunyt Schumacher Ákos, a Megathlon SE alapító elnöke, egykori nagyszero triatlonversenyzo és edzo.

oszinte részvétünk az egész családnak!

 

Nyugodj békében, Sumi!

 

Szakmai tapasztalatok:

 

  • Edzosködni 2003-ban szinte egyszerre kezdett öttusában futóedzoként (KSI SE), és triatlonban mindhárom számban. (Lágymányosi TK.)
  • Öttusában a KSI SE ifjúsági, junior és felnott versenyzoinek futóedzoje, illetve gyerekeknél úszó-futóedzo.
  • Triatlonban dolgozott a Budaörsi TK-ban (2007-2009 között), az Uniqa Team egyik vezetoedzoje (2009-2014 között), majd a Márkus Emese UP edzovel alapított Megathlon SE-ben dolgozott 2015-tol.
  • A klub elnöke, vezetoedzoje

 

Edzoként elért eredményei:

 

  • Triatlonban Király Kristóf junior VB egyéni 3.hely, Junior válogatott, többszörös EK gyoztes. Kristóf nagy tapasztalatát egyébként klubunkban (Megathlon SE), mint kerékpár szaktanácsadó kamatoztatja.
  • Schumacher Ákos tanítványa volt még az Ifjúsági olimpián csapatban aranyat nyert Dudás Eszter és Horváth Zsanett is. Poór Brigitta tereptriatlonista felkészítését is irányította (Málta VK 1. Hely, a világ TOP 10-ben lévo tereptriatlon versenyzoje).
  • Öttusában – többek között – a többszörös junior VB- és felnott EB-gyoztes Földházi Zsófia, és az olimpikon, számtalan VK-n EB-n dobogón álló Kasza Róbert futóedzoje is volt. Ezen kívül is számtalan utánpótlás korú versenyzoje állt dobogón a korosztályos világversenyeken. A gyerekeknél a KSI SE-ben, mint UP-edzo is dolgozott: versenyzoi rendre a legjobbak között végeztek a korosztályos MK-versenyeken
  • Szakmai tudását és tapasztalatát mindezek mellett Age group-os triatlon versenyzok felkészítésére is fordította.

 

(Forrás: Megathlon SE)

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...