Bragmayer Zsanett történelmi sikere

2021.07.27

A Tokiót elérő heves esőzések miatt negyedórás csúszással, 6:45-kor rajtolhatott el a női triatlonosok egyéni futama, két magyarral, Bragmayer Zsanettel és Kovács Zsófiával.

 

Az úszást követően egy hét fős szökevény csoport vette át a kezdeményezést, de Zsani bő fél perces hátránnyal, a második boly tagjaként elégedetten taposhatta a pedálokat, annak tudatában, hogy a svájci olimpiai bajnok, Nicola Spirig, megbízhatóan lőtávon belül tartotta az elöl menőket, ellenben kívül az üldözőket Mindeközben Zsófi a negyedik csoportban tekert, azért, hogy ne körözzék ki őket. Az időjárás időköben a szebbik arcát kezdte mutatni és a pálya fele száraz volt, másik felén állt a víz, ami előre vetítette, hogy a kevésbé technikás versenyzőknek nem lesz könnyű a helyzete.

 

A kerékpározás végén Zsanették 11-en egy perces hátránnyal szálltak le az idő közben 5 fősre apadó vezető boly előtt, viszont jó 2 perces előnnyel a következő üldöző csoport előtt. Ekkor már sejteni lehetett, hogy az eddigi legjobb magyar női eredmény – Edőcsény Nóra, 19. helye Sydneyből – megjavításra kerül, de a záró tíz kilométeres futás így is nagyon izgalmasnak tűnt. Végül a sok izgulás és a jól sikerült felkészülés meghozta a sikert, Zsani nagyszerűen beosztva az erejét a 12. helyen ért célba.

 

Kovács Zsófiáékat végül az utolsó kerékpáros körük előtt leállították a versenybírók, hiszen a vezető csoport utolérte őket Flora Duffy vezetésével.

A bermudai hölgy ezután meg sem állt az olimpia bajnoki címig, a második helyet a brit Georgia Taylor-Brown, a harmadikat az amerikai Katie Zafares szerezte meg.

 

Teljes eredménylista

Fotó: World Triathlon

Bragmayer és Lehmann az elit sprint távú bajnok

2022.07.02.

Bragmayer Zsanett rajt-cél győzelemmel, míg Lehmann Csongor érett, taktikus versenyzéssel szerezte meg az idei elit sprint ...

Bragmayer Zsanett sporttörténelmi sikere

2022.05.11.

Kuttor Csaba beszámolója, tanítványa, Bragmayer Zsanett Esport VB ezüstjéről.

Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor rajt-cél győzelme

2021.08.31.

Az augusztus 31-én, kedden megrendezett balatonfenyvesi E.ON Triatlon Gálán Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor is rajt-cél ...