Bicsák Bence 7. lett a Tokiói Olimpián

2021.07.26

A tokiói Odaibe Marine Parkban rendezték a férfi triatlonosok 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló versenyét. A helyi idő szerint fél hétkor rajtoló versenyen 51 sportoló állt rajthoz.


Az előzetesen várt melegnél valamivel kellemesebb időjárás fogadta a versenyzőket, de a 30 fokos vízben így is megterhelő volt az úszás.

Két versenyzőnk jól abszolválta az első számot, Bicsák Bence 14. Tóth Tamás a 30. helyen hagyta el a vizet és mindketten magabiztosan foglaltak helyet az első kilenc fős csapatot üldöző bolyban. Az erőfeszítések a negyedik körre értek célt, innentől egy-két egyszemélyes szökéstől eltekintve, már békében tekert a mezőny a rendkívül technikásra kijelölt pályán. A nyugodtnak nevezhető kerékpározás is egy nagyjából 42,5 km/h-s átlagot jelentett, mely alapján várható volt, hogy a futás az egyre melegedő időben nem lesz könnyű.


Bicsu 14 társával együtt hagyta el a depót és az első kör végére kicsit el is engedte őket, mert érezte, hogy a saját tempó most többet fog érni a végén. A táv felétől el is kezdett kifizetődni a megfontoltság. A vezető hármast kivéve, mindenkire közeledni kezdett a magyar fiú, már csak az volt a kérdés, hogy mire lesz elég a hátralévő távolság. A teljesség igénye nélkül, a vert mezőnyben: Vincent Luis 2x világbajnok , Mario Mola 3x világbajnok és Javier Gomez 5x világbajnok is ott volt. Jól látszott, hogy ebből valami egészen szenzációs eredmény fog kisülni és az utolsó kilométeren már a hetedik helyen üldözte vetélytársait. Bence végül a negyedik helytől mindössze 4! másodpercre elmaradva maradt a hetedik helyen, mely óriási siker Bicsunak és a magyar triatlonsportnak is. Tomi eközben a középmezőnyben jól versenyezve a 29. helyet szerezte meg.

A versenyt a norvégok kiválósága Kristian Blummenfelt nyerte meg, a brit Alex Yee és az új-zélandi Hayden Wilde előtt.

 

Teljes eredménylista


Fotó: Wagner Araujo - World Triathlon

Bragmayer és Lehmann az elit sprint távú bajnok

2022.07.02.

Bragmayer Zsanett rajt-cél győzelemmel, míg Lehmann Csongor érett, taktikus versenyzéssel szerezte meg az idei elit sprint ...

Bragmayer Zsanett sporttörténelmi sikere

2022.05.11.

Kuttor Csaba beszámolója, tanítványa, Bragmayer Zsanett Esport VB ezüstjéről.

Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor rajt-cél győzelme

2021.08.31.

Az augusztus 31-én, kedden megrendezett balatonfenyvesi E.ON Triatlon Gálán Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor is rajt-cél ...