Az ország legerősebb triatlonmezőnye mérkőzött meg Lengyeltótiban

2020.07.23

Az utóbbi évtizedben párját ritkító, szinte az összes magyar élversenyzőt felvonultató versenyt rendezett a Magyar Triatlon Szövetség és az E.ON július 22-én Lengyeltótiban. A legjobb felnőtt, junior és ifjúsági triatlonisták mérték össze erejüket egy szupersprint versenyen, amelyet rajongók tízezrei kísértek figyelemmel online.

 

Bár az esemény eredetileg gyakorlásnak, egy zártkörű tesztversenynek indult a járványhelyzet után, a nemzetközi megmérettetések későbbi újrakezdése miatt végül Magyarország legerősebb mezőnye gyűlt össze Lengyeltóti mellett. Az E.ON támogatásával a helyszínen kifejezetten ennek a versenynek a lebonyolítására alkalmas versenyközpont épült.

 

Ha a versenyzők eddigi eredményeit nézzük, összesen 27 vb vagy Eb érem tulajdonosa csapott össze a Somogy megyei település mellett megrendezett szupersprint viadalon, ahol a sportolóknak úszásban 300 métert, kerékpáron 8, futásban 2 kilométert kellett teljesíteniük. A szövetség meghívása alapján 16 nő és 20 férfi indulhatott, a délelőtti elődöntőkben elért eredmények alapján a délutáni döntőkben a nőknél csak a legjobb 6, a férfiaknál a legjobb 10 versenyző vehetett részt. A versenyt több online csatorna, köztük a Triathlon Live TV élőben közvetítette, így világszerte szurkolók tízezrei követhették nyomon.

 

A legjobbak részvételével megrendezett exkluzív viadal egyben válogatót is jelentett a következő nemzetközi versenyekre, a felnőtteknek a hamburgi MIX-váltó világbajnokságra, a junioroknak pedig az észtországi Európa-bajnokságra. A MIX-váltó olimpiai versenyszám, ahol a csapatot 2-2 nő és férfi alkotja.

 

A verseny díjazását a triatlon szövetség kiemelt szponzora, az E.ON biztosította, a cég elnök-vezérigazgatója, Kiss Attila segédkezett a versenyzők indításánál is.

 

„Büszkék vagyunk rá, hogy az E.ON neve az elmúlt években összefonódott a sport iránti elkötelezettséggel. A mai verseny támogatása is bizonyítja, hogy mi a fiatalok energiájában hiszünk, ők lesznek a jövő nagy bajnokai” – emelte ki Kiss Attila, az E.ON Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

„Az E.ON támogatása új lehetőségeket nyitott meg számunkra. A mai verseny egy egyedülálló lebonyolítási forma, melyre eddig nem volt még példa. Ez a verseny összehozta hazánk legjobb triatlon versenyzőit. A kreatív ötlet megvalósításához nélkülözhetetlen volt az E.ON energiája.” - mondta Dr. Bátorfi Béla, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke.

 

A női versenyen Bragmayer Zsanett végzett az első helyen, Horváth Karol lett a második, míg a bronzérmet Kropkó Márta vihette haza. A férfi mezőnyben Bicsák Bence diadalmaskodott, második helyen Faldum Gábor végzett, Lehmann Csongort megelőzve, így Bicsák Bence, Faldum Gábor és Bragmayer Zsanett, Horváth Karol képviselheti a magyar színeket a hamburgi világbajnokságon. Ebben a számban, bár a kvalifikáció csak jövőre zárul, a magyar szurkolók jó eséllyel számíthatnak olimpiai részvételre is.

 

Az E.ON a Magyar Triatlon Szövetség utánpótlás ranglista versenysorozatának kiemelt szponzora, illetve a sportág két legnagyobb tehetségének, Bicsák Bencének és Lehmann Csongornak a felkészülését is támogatja

Bragmayer és Lehmann az elit sprint távú bajnok

2022.07.02.

Bragmayer Zsanett rajt-cél győzelemmel, míg Lehmann Csongor érett, taktikus versenyzéssel szerezte meg az idei elit sprint ...

Bragmayer Zsanett sporttörténelmi sikere

2022.05.11.

Kuttor Csaba beszámolója, tanítványa, Bragmayer Zsanett Esport VB ezüstjéről.

Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor rajt-cél győzelme

2021.08.31.

Az augusztus 31-én, kedden megrendezett balatonfenyvesi E.ON Triatlon Gálán Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor is rajt-cél ...