A magyar junior triatlonosok harmadikak lettek a Nemzetek Ranglistáján!

2022.03.24.Korábbi hírek

Az Európai Junior Triatlon Ranglistán országonként és nemenként a három-három legtöbb pontot gyűjtő versenyző eredményének összesítése után alakul ki a Nemzetek Ranglistájának végeredménye. Az Európai Junior Triatlon Ranglista pontjait a versenyzők a Junior Európa Kupák és Európa Bajnokság során gyűjtik. A Nemzetek Ranglistáján elért eredmény nem példa nélküli, az elmúlt öt évben csaknem minden alkalommal dobogóra állhattak triatlonistáink, két alkalommal egészen a legfelső fokára.

Az Európai Triatlon Szövetség minden évben megrendezi az Elnöki Konferenciát és Gálát, ahol 2022-ben, két év kihagyás után újra személyesen adták át a legjobbaknak járó díjakat. Idén a meghívottak a spanyolországi La Nucia vendégszeretetét élvezhették. A rendezvényen több mint harminc nemzeti szövetség száz delegáltja vett részt, a Magyar Triatlon Szövetséget Kindl Gábor képviselte.

A konferenciát sajnos beárnyékolta az Ukrajnában zajló háború. Az ukrán küldöttség tagjai, Eduard Panarin és Roman Korol megható előadásukban arról beszéltek, milyen hatással van országukra az orosz invázió.

Az egész napos eseményt díjátadó ünnepség követte, amely idén a háborús helyzetre való tekintettel kevésbé formális volt, mint a korábbi években. A szervezők arra biztatták a jelenlévőket, hogy öltözékükkel is fejezzék ki szolidaritásukat az ukránokkal, így sokan viseltek valamilyen kék vagy sárga kiegészítőt.

Rózsa Dóra nemzetközi triatlon versenybíró is részt vett a díjátadón. Dóra a Technical Official kategória három jelöltje között szerepelt, végül nominálását nem sikerült díjra váltani. Így is volt okunk az örömre, hiszen junior triatlonistáinknak köszönhetően a Nemzetek Ranglistáján a spanyolok és a csehek mögött harmadik helyezést értek el a magyarok. A spanyol és a magyar szövetség a díjjal járó pénzjutalmat a nehéz helyzetben lévő ukrán küldöttségnek adományozta.

„A magyar triatlonosok mély sajnálatukat fejezik ki az Ukrajnában zajló háború miatt. Sportolóként kiállunk a békéért, a szabadságért, ami nem csak a triatlonnak, minden sportágnak alapfeltétele. Ebben a szörnyű időszakban, amely reméljük hamarosan véget ér, mélyen együtt érzünk ukrán barátainkkal, akiknek most minden bátorításra és támogatásra szükségük van, ezért a legnagyobb tisztelettel ajánljuk fel pénzdíjunkat az Ukrán Triatlon Szövetségnek” – fogalmazott Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke.

Forrás: European Triathlon Union

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...