Triatlonban gazdag hétvége a fővárosban

2017.09.01

A BudapestMan triatlon fesztivált augusztus utolsó hétvégéjén rendezték meg a fővárosban. A kétnapos rendezvényen futóversenyek, triatlon OB, gyermek- és családi programok várták az érdeklődőket, amihez a remek hangulatot a versenyhétvége fő média támogatója, a Rádió 1 biztosította.

 

A BudapestRun Ladies és Junior futamai szombaton kerültek megrendezésre a Városligetben. Mindkét futószám nagyon népszerű volt, emellett pedig fitnesz és salsa bemutatón vagy közös tornán vehettek részt a mozogni vágyók. A szervezők fontosnak tartották, hogy programok széles választékával fogadják a Hősök terére látogatókat.
Az eseménydús szombati nap végén, a technikai értekezlettel hivatalosan is megnyitották a versenyhétvégét.

 

Az olimpiai távú országos bajnokság futamai vasárnap reggel indultak a Lupa-tóról; Dr. Simicskó István, honvédelmi miniszter úr először az elit férfiak majd az elit nők mezőnyének rajtját indította el. Őket az amatőr korosztályos versenyzők követték majd a váltóban induló csapatok. A résztvevőknek egy 1,5 kilométeres úszókört kellett megtenniük, amit a 40 kilométernyi kerékpározás követett a Duna mentén haladva Budapest legszebb látványosságai mellett tekerve. A pazar versenypálya 10 kilométeres futószakasza a Városligetben folytatódott és a Hősök terén felállított célkapunál ért véget. A PRO férfiak közül Faldum Gábor, riói olimpikon ért először célba 1:49:19-es idővel. Őt ugyancsak egy olimpikon, Tóth Tamás követte, harmadikként pedig a velencei U23-as Európa-bajnokság bronzérmese, Dévay Márk lépte át a célvonalat.

Zelinka Gabriella 2:05:50-es idővel elsőként teljesítette az elit nők közül a hétvégi olimpiai távú OB-t, őt mindössze egy perccel lemaradva követte Bragmayer Zsanett, a bronzérmet pedig Sebők Klaudia vihette haza.

 

A BudapestMan során a Belügyminisztérium támogatásával egy újabb kezdeményezésnek is szemtanúi lehettünk, hiszen a Visegrádi Négyek rendvédelmi szerveinek futama is megrendezésre került a hétvégén. A rendezvény sikere előremutató; megalapozhatja a jövő évben induló V4-es triatlonkörversenyt.

A triatlonversenyhez hasonlóan, a Rádió 1 nevével fémjelzett 10 kilométeres BudapestRun is hatalmas népszerűségnek örvendett, több mint ezren vettek részt az Olimpiai parkból induló futáson.

 

A Magyar Triatlon Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, az első alkalommal megrendezett BudapestMan triatlon fesztivál több ezer embert mozgatott meg augusztus utolsó hétvégéjén a fővárosban; a Hősök teréről elégedetten hazatérő sportolók és látogatók tömege egyaránt bízik a sikeres folytatásban. 

 

Fotó: budapestman.hu

Baján folytatták a pontgyűjtést

2020.08.04.

Erős napsütés, 31 fokos hőség és 26 fokos vízhőmérséklet várta a versenyzőket.

Lengyeltótiban állomásozott a Triatlon Utánpótlás

2020.07.28.

Szerdán még a legjobb magyar triatlon versenyzők mérték össze erejüket az E.ON Elit Triatlon Mix-váltó VB ...

Az ország legerősebb triatlonmezőnye mérkőzött meg Lengyeltótiban

2020.07.23.

Az utóbbi évtizedben párját ritkító, szinte az összes magyar élversenyzőt felvonultató versenyt rendezett a Magyar Triatlon ...