Triatlon Európa-bajnokság, Kitzbühel

2017.06.13.Korábbi hírek

Péntek reggel nyolckor a paratriatlonosok versenyeivel veszi kezdetét a háromnapos versenyfolyam. Lévay Petra és Boronkay Péter révén a nok és a férfiak PTS5-ös kategóriájában leszünk érdekeltek. Petra hetedik, Péter tizedik volt egy évvel ezelott a lisszaboni Eb-n, most mindketten hét ellenfelükkel küzdenek meg a helyezésekért.

Junior lányaink délután kettokor csobbannak a Schwarzsee hos habjaiba, hogy aztán minél hamarabb célba érhessenek. Putnóczki Dorka tavaly 13. helyen végzett, akkor még ifi korosztályosként. Mátyus Lili a tiszaújvárosi válogatón elért második Soós Fanni harmadik helyével vívta ki a részvétel jogát.

Két órával a junior hölgyek után már az elit nok rajtolnak el a festoi környezetben, ám annál technikásabbra kijelölt pályán. Kovács Zsófia egy éve csodálatos bronzéremmel lepett meg mindenkit. Versenyzonknek nem lesz könnyo dolga, ha javítani vagy megismételni szeretné harmadik helyét, de biztos, hogy mindent meg fog tenni a minél elokelobb helyezés eléréséért.

Szombat sem lesz kevésbé mozgalmas. Az összes amator no és a férfiak 60+-os futamainak hullámai reggel 7:30-kor indulnak. Korcsmárosné Víg Rozália az AG55-59-ben 25 fos mezonyben rajtol majd el.

Délután 13:30-tól négy junior fiúért izgulhatunk majd. Lehmann Csongor Lisszabonban 20., majd a világbajnokságon Cozumelben 13. volt tavaly, még ifiként. Soós Gergo ugyanott 44. és 28. volt szintén ifjúsági korúként. Papp Tamás és Arany Attila életük elso világversenyén vehetnek részt, ami soha nem egyszero.

A nokhöz hasonlóan az elit férfiak versenyében is egy tavalyi bronzérmesért szurkolhatunk majd. Igaz o az U23-ok között és a világbajnokságon lett harmadik. Bicsák Bence élete elso felnott Európa-bajnokságán méretteti meg magát. Az elojelek jók, a pálya is kedvezo, de az elsodleges cél a tapasztalat gyojtés lesz a még mindig utánpótlás korú versenyzonek.

A zárónap az 18-59 éves amator férfiak versenyével kezdodik 7:30-kor. Dr. Czigány Róbert az AG45-49-ben, Kuttor Csaba kétszeres címvédoként az AG40-44-ben, Hadházi Máté pedig az AG25-29-ben áll majd rajthoz.

A délután az Olimpia mosorára frissen felkerült mix váltó futamoké lesz. 14:00-kor a juniorok, 16:30-kor az elitek versenye rajtol majd el. A junior csapat az egyéni versenyek után lesz kijelölve, a felnotteknél pedig egy nagyon megfiatalított felállással (Bragmayer Zsanett, Kovács Zsófia, Bicsák Bence, Dévay Márk) száll majd csatába az érmekért magyar válogatott.

További információk, teljes rajtlisták: http://www.triathlon.org/events/event/2017_kitzbuehel_etu_triathlon_european_championships

borítókép: facebook/PSN ZRT.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...