Sikerek esőben, szélben

2017.09.17

Az U23-as lányok versenyében Bragmayer Zsanett Eb ezüstérmeshez méltó produkcióval a nagyszerű hetedik helyet szerezte meg esős, szeles körülmények között. Kerékpáron az első bolyban tudott menni végig, majd futáson jól osztotta be erejét. Ugyanebben a korosztályban Sárszegi Noémi 35., Sebők Klaudia 41. helyen fejezte be a versenyt.

 

Szintén hetedik helynek örülhettünk a junior férfi versenyt követően. Lehmann Csongor, aki az idei Eb-ről bronzéremmel térhetett haza harcolta ki ezt a nagyszerű helyezést. Végig az első bolyban helyezkedett kerékpáron és futáson is kihozta magából a maximumot. Soós Gergő jó futással a 32. helyre ért fel a gyengébben sikerült középső szám után.

 

Időrendben para versenyzőink kezdték meg a versenyek sorát. Lévay Petra és Boronkay Péter is nyolcadik hellyel mutatott utat a többieknek. Péter jó futásával javított pozícióján, Petra pedig egy bakit elkövetve egy körrel többet tekert a szükségesnél és így csúszott vissza.

Putnóczki Dorka nem is sokkal maradt el ezektől a sikerektől. Ő a 13. helyet szerezte meg a junior hölgyek versenyében. Futáson kissé lassan melegedtek be a lábai, de az első két számban szokásához méltóan hozta jó formáját.

 

Az elit nők versenyében Kovács Zsófia legjobb Grand Final szereplésével a huszadik helyen zárt. Ez összetettben a világbajnoki 34. helyet jelenti számára, mely szintén eddigi legjobbja. Úszása jól sikerült és kerékpáron is végig jól helyezkedve tekert. Futásán érződött kicsit múlt heti betegsége, mely hátráltatta a felkészülését.

 

Előzetesen talán a legnagyobb reményeket az U23-as férfi versenyhez fűztük. Sajnos most minden összejött, ami csak probléma lehetett. Dévay Márk első helyen jött a vízből és egy öt főből álló élcsoportban tekert, amikor leesett a lánca ő pedig a gond megoldása közben az utat szegélyező korlát lábában fennakadva elesett. Mint később kiderült a lánc valamilyen erőhatások miatt eldeformálódott, ezért esett le, a bukás következtében pedig eltört Márk első kereke. Szerencsére Eb bronzérmes versenyzőnk megúszta egy púppal a fején és néhány horzsolással. Európa bajnokunk, Bicsák Bence se járt sokkal jobban. Egy kilométerrel a kerékpár vége előtt, pedálja kicsavarodott és hátsó kereke is kimozdult a helyéről. Ő megúszta esés nélkül, de a pedált nem lehetett visszatenni a helyére, így nem tudta folytatni a versenyt. Király István most egy gyengébb napot fogott ki és kerékpáron utolérte az élen álló boly, így a versenybírok kiállították a versenyből.

 

Age groupos versenyzőink is szépen szerepeltek a vasárnapi futamokon. Rövid távon Kemecsei Dóra 72. (AG30-34), Dr. Varga Zoltán 17.(AG45-49). Sprint távon Dr. Czigány Róbert 13.(AG45-49), Khaut András 20.(AG50-54), Lengyel Kristóf 43.(AG20-24).

 

Az éremszerzés ezúttal ugyan elmaradt, de nagyon biztató, hogy három korosztályban is tizenötön belül végzett magyar versenyző és ha az U23-as fiúkat nem kísérte volna ennyi balszerencse ott is reális lett volna legalább egy, de akár két tíz körüli helyezés.

eredménylisták

Baján folytatták a pontgyűjtést

2020.08.04.

Erős napsütés, 31 fokos hőség és 26 fokos vízhőmérséklet várta a versenyzőket.

Lengyeltótiban állomásozott a Triatlon Utánpótlás

2020.07.28.

Szerdán még a legjobb magyar triatlon versenyzők mérték össze erejüket az E.ON Elit Triatlon Mix-váltó VB ...

Az ország legerősebb triatlonmezőnye mérkőzött meg Lengyeltótiban

2020.07.23.

Az utóbbi évtizedben párját ritkító, szinte az összes magyar élversenyzőt felvonultató versenyt rendezett a Magyar Triatlon ...