Ötödikként értek célba a magyarok a mix-váltó triatlon Eb-n

2017.08.7.Korábbi hírek

Augusztus elso hétvégéjén szervezte meg a Magyar Triatlon Szövetség az U23-as Triatlon Európa-bajnokságot. A szombati napon a sportolók az egyéni számban indulhattak, ahol a magyarok gyönyöro teljesítményeket értek el, hiszen Bicsák Bence aranyérmes, Bragmayer Zsanett ezüstérmes, Dévay Márk pedig bronzérmes lett. A kiemelkedo sikerek után másnap a mix-váltó Európa-bajnokság következett, amelyen kilenc nemzet fiataljai indultak.


A mix-váltó egy egészen különleges versenyforma, hiszen egy csapatban két férfinak és két nonek egyaránt 300 métert kell úsznia, 7.8 kilométert kerékpároznia és 1.5 kilométert futnia. Az olimpiai számban a magyarok csapatában Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Dévay Márk és Sebok Klaudia indult. Habár a forró hoség csökkent az elozo naphoz képest, az eros szél komolyan megnehezítette a csapatok dolgát.


A velencén összegyolt hazai szurkolók mind a négyes rajtszámmal induló magyar csapatra figyeltek és támogatták oket a pálya szélérol. Az elso kört Bragmayer kezdte, aki az úszás során végig az élen haladt orosz társával karöltve. A kerékpározást elso helyen kezdte meg Zsanett, így körülbelül 20 méter elonyre is szert tett. A futásból másodikként érkezett meg Bragmayer, így a britekhez képest 15 másodperc hátrányba kerültek. Zsanettet Dévay Márk váltotta le, aki az úszás során kitonoen teljesített, azonban a kerékpározás közben bukott. Az esés miatt kerékcserére is szüksége volt, ami értékes idovesztést jelentett. Dévay az ötödik helyen haladt a futás megkezdésekor, ez körülbelül 40 másodperces hátrányt jelentett a dobogó harmadik fokától számítva. Dévayt Sebok váltotta, aki a kerékpározás során szinte végig egyedül tekert, ami az eros szél és  a technikás pálya miatt nem könnyo feladat. Negyedikként Bicsák Bence következett a magyar csapatban, aki habár kitono eredményeket hozott a saját köre alatt, sajnos már nem tudta behozni a korábbi lemaradást. Végül a magyar fiatalok az ötödik helyen végeztek.


A dobogó legfelso fokára a britek állhattak fel, az oroszok ezüstérmesek lettek, az olaszok pedig a harmadik helyen végeztek. A magyar csapatot még a spanyol fiatalok elozték meg, akik negyedikként értek a célba.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése alapján a tokiói olimpia programjában a mix-váltó is szerepelni fog és amennyiben részvételt nyer a magyar csapat, a korábbi eredmények alapján akár éremre is esélyesek lehetnek.


A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...