MTSZ Edzőképzés és Konferencia

2017.11.06

A Magyar Triatlon Szövetség Edzői Konferenciája és III. szintű Edzőképzése november első hétvégéjén került megrendezésre Törökbálinton.

 

A rendezvényt Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg majd Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója köszöntötte a résztvevőket. Szabó Zita, a Magyar Triatlon Szövetség főtitkára elmondta, mennyire örül, hogy több, mint 110 edző jelent meg a képzésen és hangsúlyozta, sportszakemberként hatalmas felelősséggel tartoznak sportolóikért. A konferencia kiváló alkalomként szolgált, hogy a résztvevő edzők meglevő szaktudásukat tovább fejlesszék, új és hasznos információkat sajátítsanak el. A Magyar Edzők Társaságát Csabai Edvin, sportigazgató képviselte a rendezvényen.

 

Az előadások sorát Sergio Santos, Vanessa Fernandez világbajnok és olimpiai ezüstérmes triatlon versenyző felkészítője nyitotta meg. A volt Portugál és Brazil szövetségi kapitány előszőr reggel majd délután nyűgözte le a résztvevőket szaktudásával. Előadásait nagy érdeklődés övezte, melyekben edzői filozófiájáról és hosszútávú triatlon edzésrendszerről valamint a motiváció kérdéséről beszélt.

 

A sportági fejlesztés lehetőségeiről, edzéselméletekről és edzéselvekről szólt Klink Zoltán előadása, aki a Magyar Női Vízilabda Válogatott, Verrasztó Dávid és Kozma Dominik erőnléti edzője volt, illetve egykori segítője Erdei Zsoltnak és Kammerer Zoltánnak. Mizsér Attila olimpiai bajnok, öttusázó a szakemberek egy másik fontos feladatára, a fiatalok sport felé fordítására hívta fel a figyelmet a konferencia során. Edzőképzés révén a szakemberek vezetői szerepkörének betöltéséről beszélt, valamint arról, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdeniük az edzőknek napjainkban.  Az MTSZ konferenciáján részt vett Dr. Boda-Ujlaky Judit, pszichológus, sportpszichológus, egyetemi adjunktus is, aki a sportpszichológia gyakorlati alkalmazásáról tartott előadást.

 

A Magyar Triatlon Szövetség edzőképzési programja a legmagasabb, harmadik szintre lépett a hétvégén és öröm volt látni a konferencia iránti hatalmas érdeklődést. A 110 résztvevő edző közül több, mint 80 a triatlon sportágból érkezett. A rendezvényen a Kiemelt Edzői Programban résztvevő sportágak közül 7 különböző sportág 12 edzője is jelen volt.

 

A triatlon sportágban korábban soha nem látott lehetőségek rejlenek jelenleg, és a sportágfejlesztés egyik fontos eleme az edzők továbbképzése és munkájuknak segítése, amiben a Magyar Triatlon Szövetség törekszik teljes körűen kivenni a részét. 

 

Fotó: Hajdú Lili

Baján folytatták a pontgyűjtést

2020.08.04.

Erős napsütés, 31 fokos hőség és 26 fokos vízhőmérséklet várta a versenyzőket.

Lengyeltótiban állomásozott a Triatlon Utánpótlás

2020.07.28.

Szerdán még a legjobb magyar triatlon versenyzők mérték össze erejüket az E.ON Elit Triatlon Mix-váltó VB ...

Az ország legerősebb triatlonmezőnye mérkőzött meg Lengyeltótiban

2020.07.23.

Az utóbbi évtizedben párját ritkító, szinte az összes magyar élversenyzőt felvonultató versenyt rendezett a Magyar Triatlon ...