Bicsák Bence Világkupa győztes Tiszaújvárosban

2017.07.24

Öt magyar férfi versenyző kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe. A harminc fős mezőnyben jelen volt Bicsák Bence, Dévay Márk, Vanek Ákos, Tóth Tamás és Király István. Nem volt könnyű dolguk, hiszen a verseny címvédője, a mindig nagyon stabilan versenyző Dmitry Polyanski, a tavalyi montreali Világkupa második helyezettje a kanadai Matthew Sharpe mellett további 17 ország képviselői hajtottak a minél jobb helyezésekért. Az egész napos forróságot éppen megzavarni készült egy viharfelhő, mikor „eldudálták” a férfi rajtot. Versenyzőink jól jöttek ki az úszásból, Dévay Márk és Bicsák Bence a nyolc fős első bolyban, a másik három magyar pedig a másodikban kezdhette meg a 20 kilométer kerékpározást. A táv felénél a kettő már egy volt és látszott, hogyha technikai probléma nem szól közbe, akkor mind az öt magyar a legjobb húszban végezhet. A kerékpárról leszállva Dévay Márk vezette fel a futókat, de az első körről, már a címvédő orosz érkezett vissza elsőként a versenyközpontba. Mögötte kisebb bolyokban valamennyi magyar lőtávon belül futott. Oly annyira, hogy a táv feléhez érkezve Bicsák Bence, már egyedüliként üldözte az oroszt és szemmel láthatóan jobban haladt, így már szinte nem is volt meglepetés, hogy az utolsó körre Bicsu fordult elsőnek. Szerencsére a maradék bő egy kilométeren már nem is történt változás, így a tavaly U23-as világbajnoki bronzot szerző Bicsák Bence, második magyarként nyerte meg a hazai Világkupa futamot. Talán mondani se kell, hogy ez remek jel a két hét múlva esedékes U23-as Európa-bajnokság előtt, melyet Velencén, szintén hazai pályán rendeznek meg. Persze ne feledkezzünk meg a többi magyarról se! Tóth Tamás, tavalyi dobogósunk most a hatodik helyen futott be, közvetlenül mögötte a szülinapját ünneplő Dévay Márk érkezett hetediknek. Vanek Ákos, aki 2014-ben élhette át, milyen is győzni a nagyszerű tiszaújvárosi közönség előtt egy remek visszatérő eredménnyel 12., Király István 18. helyen zárta a versenyt.

A hölgyek döntőjébe két magyar lány, Kovács Zsófia és Bragmayer Zsanett jutott be. Az úszás nem rázta szét a mezőnyt és a kerékpárról szinte mindenki egyszerre szállhatott le. Zsófi sokáig tartotta a lépést az élen állókkal, de a harmadik körben leszakadt és egyedül kellett abszolválnia a hátralévő szűk két kilométert. Végül a hetedik helyen futott be, ami jó eredmény számára. Zsanett kissé hátrébb, folyamatos csatában a helyezésekért a 18. helyen ért célba.

eredménylisták

angol nyelvű összefoglaló

Borítókép: triathlon.org/Schmidt János

Lehmann Csongor világbajnoki ezüstérmes

2019.09.03.

Jól szerepeltek a magyar versenyzők a lausanne-i Triatlon Világbajnokságon, ismét éremmel térhetett haza a válogatott.

Olimpiai tesztverseny, Tokió

2019.08.16.

Izgalmas versenyeket hozott a Tokiói Olimpiai tesztversenyei. Bicsák Bence révén pedig egy hetedik helynek is örülhettünk ...

Megkezdődött a Paralimpiai kvalifikáció

2019.07.16.

Lezajlott a magyar paratriatlon csapat számára az első paralimpiai kvalifikációs világkupa.