Bravúros Bragmayer bronz Dél-Afrikából

2018.02.12

Az első szám, hagyományosan jól sikerült Bragmayer Zsanettnek, aki az első méterektől kezdve az élen haladt, a legvégén mindenkit leszakítva 8mp-es előnnyel ülhetett kerékpárra. Itt hamar csatlakozott hozzá a Non Stanford - Vicky Holland páros, és még pár versenyző, akik elviselték a két brit őrült tempóját. Ez utóbbiak száma gyorsan fogyott, hiszen a kerékpár végére már csak 6an maradtak. Nagy örömünkre a maradék négy versenyzőből éppen Zsanett volt az, aki fel tudta venni a ritmust, és rengeteget segített abban, hogy az élsor a futást mintegy perces előnnyel kezdhesse meg.

Ekkor már látszott, hogy nagy baj nem lehet, hiszen Zsani jól mozgott, és az egy perc megnyugtató előnynek számít 5km-en. Ha az eddigi nem lett volna elég meglepő, a futáson még rátett egy lapáttal azzal, hogy kezébe vette az irányítást, és az élre állt, leszakítva azonnal a két brit lányon kívül mindenkit. Vicky Holland volt az, aki erre úgy reagált, hogy beleváltott a tempóba, és faképnél hagyta a Bragmayer – Stanford párost, akik 3km-ig szépen segítették egymást. A legvégére Stanfordban maradt több energia, így övé lett az ezüstérem, megelőzve az örömittas Bragmayert.

A férfiak versenyében minden szem a hazaiak két ászára szegeződött. Az olimpiai 3 helyezett Schoemanra és a negyedik helyezett Murrayre. Mellettük leginkább feltörekvő titánokkal volt tele az 58 fős mezőny, köztük a mi Soós Gergőnkkel, aki élete első világkupáján indult, leginkább azért, mert Zsanett edzőpartnereként ő is részt vett a kéthetes edzőtáborban.

Az úszást Schoeman nyerte, nem sokkal mögötte a 10ik helyen érkezett Soós, aki nagy örömére éppen megelőzte példaképét, Murrayt. Az első boly nagyon hamar kialakult, és ebben Soósnak nem volt még helye. A második nagy bolyban tekert jó ideig, de tapasztalatlansága miatt a technikás pályán végül a harmadik bolyba sorolódott hátra, majd 2015 junior világbajnokával, 2016 U23VB ezüstérmesével, a brazil Messiassal futott együtt. Az élen Murray ellenállhatatlan volt, magabiztosan utasította maga mögé Schoemant, és meglepetés harmadik osztrák Pertl-t. Soós Geri végül 38ik helyen ért célba kiváló futóidővel.

Versenyzőink most visszaállnak az alapozó munkába, és a közeli Stellenbosch-ban folytatja a felkészülést a szezonra.

Női eredménylista

Férfi eredménylista

Brit siker a tiszaújvárosi vk-n, Bragmayer Zsanett a 10. lett

2018.07.09.

A 2020-as tokiói olimpia májusban indult kvalifikációs sorozatának részét képező 22. ITU Triatlon Világkupa mai női ...

Poór Világkupa győzelme Svájcban, Mester országos bajnok Kaposváron

2018.06.24.

Poór Brigitta ismét tereptriatlon világkupa futamot nyert.