Két magyar az első tízben az új-zélandi világkupán

2019.03.31.Korábbi hírek

A helyszínen tartózkodó Kuttor Csaba beszámolója:

„Az új-zélandi New Plymouth adott otthont az idei harmadik világkupának. Az északi sziget nyugati partján található Taranaki tartomány székhelye már talán Tiszaújváros utáni legtöbb világkupát rendezte. A pályát emiatt fejből mindkét résztvevő lány fújta, és egy hullámos kerékpározásra készültek fejben. Ehhez képest egy igen kemény, 4körös, körönként 1 kilométeres kemény hegymenetet tartalmazó bringapályára változott a második szám. Volt megelepetés…

Az második sokkot Bragmayer Zsanett a briefing után kapta, amikor arról tájékoztattak a szervezők, hogy az úszást akár törölhetik is, mert a vízminőséggel bajok támadtak. Természetesen Kovács Zsófi emiatt annyira nem volt szomorú. Aztán a versenyt megelőző délután megjöttek a legfrissebb vízminták eredményei, és végül mégiscsak triatlont tudtak rendezni.

A víz 21 fokos volt, tehát neoprén nélkül csobbantak a tengerbe mindegy ötvenen. Zsani és Zsófi egymás mellé állt, és mindketten egész jót úsztak. Zsani végig az élbolyban haladva a hetedik helyen érkezett a partra, míg Zsófi nem sokkal lemaradva a 21ik helyen. Ezután egy csapongó első két kör következett. Voltak, akik az emelkedőn fel tudtak zárkózni, mások leszakadtak. Zsani jól helyezkedve végig az élsorral tekert, Zsófi pedig az első körben már 10mp-en belül is volt ahhoz, hogy felérjen, de végül egy nagy lapáttal még ráraktak a szökevények, így a futás kezdetére a 11 fős első, és a 15 fős második boly közötti különbség 35mp-esre nőtt. A szeles futópályán sajnos Zsani nem tudott egy depózási hiba miatt azonnal a legjobbakkal tartani, így kettesben a korábbi világelső Barbara Riveros-szal futott jó ideig. Közben Zsófiék nagy zárkózásba kezdtek az amerikai Chase-zel. A szökevények közül három versenyzőt is meg tudtak előzni, de Bragmayer Zsanettet már nem érték utol, aki végül 8ikként ért célba. A Chase-zel vívott hajrában bár alulmaradt, a 10ik helyéért Kovács Zsófinak sem kell szégyenkeznie.

A lányok egy nem túl jól sikerült szezonkezdeten voltak túl. Zsanett 16ik lett Cape Town-ban, és 21ik Mooloolabán, tehát már nagyon szeretett volna top10-ben végezni. Zsófi WTS futammal kezdett idén Abu Dhabiban, ahol 36ik lett. Mindketten jó formát mutattak most, amit reméljük most már megtartanak a szezon alatt végig.”

Eredménylista

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...