Világbajnokság, Rotterdam

2017.09.14.Korábbi hírek

Népes küldöttség képviseli hazánkat a szeptember 15-17 között megrendezésre kerülo triatlon világbajnokságon.

Az elit kategóriában, Kovács Zsófia áll rajthoz szombat délután. Egy hete Karlovy Varyban lett kilencedik egy világkupa futamon, formája javuló, reméljük úszása jól sikerül és egy szép helyezéssel fordulhat rá az év végi hajrára.

A paratriatlonosaink az idén megszokott két fovel lesznek jelen. Lévay Petra és Boronkay Péter is a PTS5-ös kategóriában versenyez majd, nekik péntek délelott lehet majd szurkolni. Petra tavaly 6. helyen végzett, Péter nem indult a Vb-n, Az idei Eb-rol egy hatodik és hetedik hellyel térhettek haza.

A nagyszeroen sikerült hazai rendezéso U23-as Eb után hat versenyzonk is rajthoz áll a világbajnokságon. A hölgyeknél Bragmayer Zsanett az Eb-hez hasonló „szökéses” forgatókönyvben reménykedhet igazán. Sárszegi Noémi és Sebok Klaudia számára az úszás lesz sorsdönto. Bízunk benne, hogy nem lesz gondjuk az erosen hullámzó vízben. Zsanett önbizalmát egy Eb ezüst erosítheti, Klaudia eloszor indul a világbajnokságon ebben a korosztályban, Noémi tavaly már megtapasztalhatta milyen a hangulat, igaz akkor a hoség volt az egyik kihívó, nem az eso vagy az eros szél.

A férfiak mezonyében rajthoz áll az Európa-bajnok és az Eb bronzérmese is, vagyis Bicsák Bence és Dévay Márk is egészséges és nagyon várja már, hogy megszólaljon a rajtduda. Király István tavaly nyolcadik helyen végzett a Vb-n, neki mint mindig most is az úszásra kell nagyon koncentrálnia. Az egyik legnagyobb éremesélyünk itt lesz, bár sok minden befolyásolhatja a verseny végkimenetelét.

A junior hölgyek között Putnóczki Dorka képviseli hazánkat. Az Európa-bajnokságon egy bukás miatt a vártnál kicsit gyengébb helyen végzett, remélhetoleg ilyen problémákkal most nem kell majd megküzdenie. Az úszás a legnagyobb erossége, várhatóan a mezony elején ér partot, így a két szárazföldi számban mutatott teljesítménye lesz sorsdönto.

A fiúk mezonyében két magyarért szoríthatunk majd. Lehmann Csongor az Eb-n bronzérmes, Soós Gergo hatodik helyezett volt. Mindketten jó formában érkeznek Rotterdamba, akár egy érem is összejöhet ebben a korosztályban.

Öt Age Groupos versenyzo is részt vesz a világbajnokságon. ok vasárnap állnak majd rajthoz. A nok között Kemecsei Dóra rövid távon, a férfiak különbözo korosztályaiban Dr Varga Zoltán rövid, Dr Czigány Róbert, Khaut András és Lengyel Kristóf sprint távon méri össze erejét a világ minden tájáról érkezo ellenfelekkel.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...