Barion Pixel Világbajnoki sorozat negyedik állomás – Montréal – Magyar Triatlon Szövetség

Világbajnoki sorozat negyedik állomás – Montréal

2023.06.26.Korábbi hírek

A június 24-25.-i hétvégén a kanadai Montréal városa adott otthont a WTCS aktuális állomásának. A versenyen kiváló magyar eredmények születtek, két versenyzőnk is a TOP 10-ben végzett, Horváth Karolina Helga pedig élete első egyéni WTCS futamán vett részt. A vasárnapi Mix váltó sajnos elmaradt az időjárási körülmények miatt.
Bragmayer Zsanett megint több helyet előrelépve a 8. helyet szerezte meg.
“Összességében elégedett vagyok a verseny második felével. Elég nehezen indult a nap, nem éreztem jól magamat az elmúlt napokban, de negatív lett a covid tesztem, ezért próbáltam összeszedni magamat és kihozni a versenyből mindent. Az utolsó méterekig küzdöttem a helyezésekért, és végül nagyon megérte. Jó lesz 6 hét után újra otthon lenni és készülni a következő versenyekre, ami Krakkó, Tiszaújváros és Hamburg lesznek.” – foglalta össze Bragmayer Zsanett.
Horváth Karolina Helga 46. helyen végzett élete első egyéni WTCS versenyén Kanadában.
“A 21. helyen jöttem ki a vízből, ami nagy pozitívum, emellett a futással is elégedett vagyok. Természetesen rengeteg mindenen kell még csiszolnom, de ez volt az első egyéni WTCS versenyem és alapvetően örülök az eredménynek, első WTCS versenynek tökéletesnek érzem.” – mondta el Horváth Karolina Helga.
Bicsák Bence kiváló versenyzéssel, nagyot előrelépve a 6. helyet szerezte meg.
“Nagyon örülök a 6. helynek, végre kijött a lépés! Az úszás elején kicsit beragadtam, nehezen találtam a ritmust. Bringán zárkózni kellett, szép, okos munkával sikerült felérni az első bolyra, ahol nagyon agresszíven egyből mentem előre. Jött az eső, nagyon csúszós lett a pálya, de végig jó helyezkedéssel nem keveredtem bele a bukásokba. A futást a második helyen kezdtem, de nem esett jól a tempó, küzdős volt a nagy része. Még mindig nem érzem magam igazán formában, de egyre jobb a helyzet és nagyon örülök neki, hogy a top 6-ban zártam! Köszönöm mindenkinek a támogatást, nagyon sokat jelent.” – részletezte Bicsák Bence a versenyt követően.
Faldum Gábor 27. helyezést ért el a világbajnoki sorozat Kanadában rendezett állomásán.
“Az úszáson nagyon jól helyezkedtem, nem nagyon kavarodtam bele verekedésbe, a 20. hely környékén másztam ki a vízből. Igyekeztem okosan versenyezni, kerékpáron az első két körben azért zárkóznom kellett az első sorra, ami ma sajnos nem ment olyan könnyedén még. Az eső miatt nem volt olyan óriási tempó, de sajnos engem ez is megviselt. A futásra váltva az első körben nagyon szenvedtem, a második kör már jobban esett. A futás végére a 27. helyig sikerült zárkózni. A nehézkes érzést leszámítva azért jó verseny volt, nem sok maradt bennem ma.” – mondta el Faldum Gábor a verseny után.
Tóth Tamás a 36. helyen végzett.
“Jó volt újra a világ legjobbjaival versenyezni egy év kihagyás után. Kerékpáron a biztonságra mentem, ami sajnos az első boly elvesztésébe került. A második sorból futva végül a 36. helyen értem célba. Kellemes hangolódás volt a két hétre levő Tiszaújvárosi Világkupára.” – mondta el Tóth Tamás.
Folytatás július 14-16. között a hamburgi világbajnokságon!
Fotó: World Triathlon

A témakör egyéb hírei

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

Július 13-án és 14-én Tatán rendezik az idei év egyik legnagyobb triatlonos sporteseményét, az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Amatőr Magyar Kupát. A verseny...