Triatlonban gazdag hétvége a fovárosban

2017.09.1.Korábbi hírek

A BudapestMan triatlon fesztivált augusztus utolsó hétvégéjén rendezték meg a fovárosban. A kétnapos rendezvényen futóversenyek, triatlon OB, gyermek- és családi programok várták az érdeklodoket, amihez a remek hangulatot a versenyhétvége fo média támogatója, a Rádió 1 biztosította.

 

A BudapestRun Ladies és Junior futamai szombaton kerültek megrendezésre a Városligetben. Mindkét futószám nagyon népszero volt, emellett pedig fitnesz és salsa bemutatón vagy közös tornán vehettek részt a mozogni vágyók. A szervezok fontosnak tartották, hogy programok széles választékával fogadják a Hosök terére látogatókat.
Az eseménydús szombati nap végén, a technikai értekezlettel hivatalosan is megnyitották a versenyhétvégét.

 

Az olimpiai távú országos bajnokság futamai vasárnap reggel indultak a Lupa-tóról; Dr. Simicskó István, honvédelmi miniszter úr eloször az elit férfiak majd az elit nok mezonyének rajtját indította el. oket az amator korosztályos versenyzok követték majd a váltóban induló csapatok. A résztvevoknek egy 1,5 kilométeres úszókört kellett megtenniük, amit a 40 kilométernyi kerékpározás követett a Duna mentén haladva Budapest legszebb látványosságai mellett tekerve. A pazar versenypálya 10 kilométeres futószakasza a Városligetben folytatódott és a Hosök terén felállított célkapunál ért véget. A PRO férfiak közül Faldum Gábor, riói olimpikon ért eloször célba 1:49:19-es idovel. ot ugyancsak egy olimpikon, Tóth Tamás követte, harmadikként pedig a velencei U23-as Európa-bajnokság bronzérmese, Dévay Márk lépte át a célvonalat.

Zelinka Gabriella 2:05:50-es idovel elsoként teljesítette az elit nok közül a hétvégi olimpiai távú OB-t, ot mindössze egy perccel lemaradva követte Bragmayer Zsanett, a bronzérmet pedig Sebok Klaudia vihette haza.

 

A BudapestMan során a Belügyminisztérium támogatásával egy újabb kezdeményezésnek is szemtanúi lehettünk, hiszen a Visegrádi Négyek rendvédelmi szerveinek futama is megrendezésre került a hétvégén. A rendezvény sikere eloremutató; megalapozhatja a jövo évben induló V4-es triatlonkörversenyt.

A triatlonversenyhez hasonlóan, a Rádió 1 nevével fémjelzett 10 kilométeres BudapestRun is hatalmas népszeroségnek örvendett, több mint ezren vettek részt az Olimpiai parkból induló futáson.

 

A Magyar Triatlon Szövetség és az Emberi Eroforrások Minisztériumának támogatásával, az elso alkalommal megrendezett BudapestMan triatlon fesztivál több ezer embert mozgatott meg augusztus utolsó hétvégéjén a fovárosban; a Hosök terérol elégedetten hazatéro sportolók és látogatók tömege egyaránt bízik a sikeres folytatásban. 

 

Fotó: budapestman.hu

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...