Tiszaújváros ifjúsági Eb-t rendezhet!

2015.07.17.Korábbi hírek

Tiszaújváros ifjúsági Eb-t rendezhet!

 

Az Európai Triatlon Szövetség (ETU) múlt héten, Genfben – az idei kontinens viadal helyszínén – meghozott döntése értelmében a 2016-os ifjúsági triatlon Európa-bajnokságnak Tiszaújváros adhat otthont.

 

   Az ETU svájci elnökségi ülésére meghívást kapott Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség alelnöke, a tiszaújvárosi TVK Triatlon Nagyhét forendezoje is, aki ezen a fórumon hivatalosan benyújtotta a szükséges dokumentumokat a jövo évi ifjúsági korcsoportos kontinensviadal megrendezésére vonatkozóan.

   – A már többször nálunk vendégeskedo olasz Renato Bertrandi vezette ETU elnökségénél rendkívül kedvezo fogadtatásra talált jelentkezésünk – fogalmazott Lehmann Tibor. – A múlt hétvégi ETU-kongresszuson megerosített pozitív döntésben meghatározó szerepe volt a Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a Nagyhét Szervezo Bizottságának társelnöke, valamint dr. Bátrofi Béla, az MTSZ Szövetség elnöke által írt támogató-levélnek is. A legnagyobb „adu” azonban az a  2013-ig dr. Márkus Gábor nevével fémjelezett 18 év volt, melynek során megszakítás nélkül világkupákat, több világ- és Európa-bajnokságot is nagy sikerrel rendezett Tiszaújváros. A jövo évi Nagyhéten ismét visszatérünk ahhoz a rendszerhez, melyben mindkét hétvégén egy-egy nagy nemzetközi verseny szerepel a programban. Az ifjúsági Eb-t az elso hétvégén hívjuk életre. A fiatalok az eddigi váltó helyett, eloször egyéniben, a nálunk debütált, selejtezos-döntos formában, és a szintén itt bevezetett mix-váltóban mérhetik össze tudásukat. Ez a rendezési forma lehetové teszi, hogy mind több, akár nemenként 120 versenyzo is rajthoz állhasson egy, a rutinszerzést is kiválóan szolgáló nagy nemzetközi megmérettetésen, ami maximálisan megegyezik az ETU és a honi szövetség törekvéseivel.

 

 

Szocs István

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...