Tereptriatlon Európa-bajnokság, Mester Bálint sikeres bemutatkozása az elit élmezonyben

2015.07.21.Korábbi hírek

Tereptriatlon Európa-bajnokság, Mester Bálint sikeres bemutatkozása az elit élmezonyben

 

Németország adott otthont az Európai Triatlon Szövetség (ETU) idei tereptriatlon Európa-bajnokságának, ahol Mester Bálint (X2S Superior TEAM) az elit férfi mezonyben a 31. helyen ért célba.

 

Mester korábban korosztályos világbajnoki bronzérmesként és többszörös magyar bajnokként már letette névjegyét, de a profi mezonyben az idei eredményével jelezte érkezését, Európa legjobbjai között.

 

Az elit férfiak között hatalmas meglepetésre nem az esélyesek nyertek, hanem mindhárom dobogós helyen a sportágban még nem nagyon ismert terepsportolók álltak: a gyoztes francia Arthur Forissier, valamint a német ezüstérmes Jens Roth és a bronzérmes Malte Plappert. Ez talán annak is köszönheto, hogy a nehéz, technikás pályán, nagy esoben a megszokott esélyek szinte soha nem jönnek be.

 

Mester egyenletes teljesítménnyel teljesítette a versenyt, de az elozo napi 12 órás vezetés sajnos komolyan éreztette a hatását. Ennek ellenére a 49 profi induló között a 31. hely biztató a szeptemberi világbajnokság elott.

 

A noi versenyt a 2011-ben Visegrádon megrendezett Európa-bajnokság aranyérmese, a svájci Renata Bucher nyerte a cseh Helena Erbenova és az osztrák Carina Wasle elott.

 

A junior mezonyben korengedéllyel Bognár Ábel is rajthoz állt és a nála 3-4 évvel idosebbek között a 7. helyen érkezett célba.

 

A versenyen való indulást a magyar Triatlon Szövetség, a X2S TEAM és a Driving Experience, a Salomon és a Superior Bikes tette lehetové.

 

A magyar bajnokságra augusztus 15-én Eger mellett kerül sor.

 

Forrás: www.terepsport.hu

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...