Nemzetközi sikerek tereptriatlonban, Mester Bálint bronzrémes

2015.07.27.Korábbi hírek

Nemzetközi sikerek tereptriatlonba, Mester Bálint bronzrémes

 

A szlovák tereptriatlon bajnokságon Selmecbányán Mester Bálint a X2S Superior TEAM versenyzoje a dobogó harmadik fokára állhatott a férfiak között, Oberfrank Rezso szintén bronzérmet szerzett a juniorok között, Bognár Ábel pedig pedig ezüstérmet a serdülok között.

 

Selmecbánya mellett egy fantasztikus erdei környezetben rendezték a szlovák tereptriatlon bajnokságot, ahol a magyar versenyzok korábban is értek el sikereket. Ezen a versenyen 1000m úszás várta a versenyzoket a tengerszemben, majd 25 km terepkerékpár gyors, de nehéz pályán és végül 8 km terepfutás.

 

Mester Bálint korosztályos világbajnoki bronzérmeshez méltóan a verseny elejétol kezdve az élmezonnyel haladt, a sziklás erdei szakaszokon több alkalommal is vezetve a szlovák bajnokot és EB bronzérmes Tomas Jurkovicot. A verseny késobbi gyoztese Tomas Kubek kockáztatott és hatalmas tempót diktálva egyedül állt a kerékpáros szakaszon a mezony elejére. Bálint jobb idot futott, mint Kubek, de nem tudta ledolgozni a hátrányt, ahogyan Jurkovic sem – így a végso sorrend Kubek (1:48:03), Jurkovic (1:50:28), Mester (1:55:43) lett.

 

A fiatalok versenyében Oberfrank Rezso magabiztosan a rajttól a célig tartotta a dobogós helyet (1:04:29), a gyozelmet Fazekas Tadeas szerezte meg egy órán belüli (0:59:14) idovel.

 

Tóth György a veterán kategóriában 10. helyen ért célba – a reggeli kánikulai rajt után már hatalmas viharban, jégesoben.

 

A magyar csapatot a X2S TEAM, a Superior, a Salomon, az Életfa Program és a Driving Experience támogatja a sikerek elérésében.

 

A magyar tereptriatlon bajnokságot augusztus 15-én rendezik Eger mellett Felsotárkányban, a terepduatlon bajnokságot pedig szeptember 6-án a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban.

 

Forrás: www.terepsport.hu

Fotó: X2S TEAM, Tóth Viktor

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...