Nemzetközi elismerések hete

2023.03.11.Korábbi hírek

Az elmúlt egy hétben több nemzetközi elismeréssel is gazdagodott a magyar triatlon.

Március 4-én megtartotta Elnöki Konferenciáját és Éves Gáláját az ETU European Triathlon Union, ahol Szegedi Attila főtitkár és Nagy Alpár elnökségi tag képviselték a szövetséget, Csovelyák Zita és Márkus Gergely pedig a World Triathlon képviseletében voltak jelen, ahol mindketten vezető pozíciót töltenek be.

 

A gálán Szegedi Attila átvehette a 2022. évi Európai Junior Ranglista győzelemért járó 5000 eurós díjat. Emellett, ahogy korábban is írtunk róla, Lehmann Csongor bekerült a TOP 3 jelölt közé az Év Legjobb Férfi Európai Triatlonosa címért. Az este folyamán átadott díjat ezúttal a francia Leo Bergere vihette haza, azonban mindenképpen előremutató a jelölés, hiszen az egyértelmű elismerés mellett, ráadásul Csongor volt a legfiatalabb jelölt. 

“Nagy öröm számunkra, hogy fiataljaink mostmár hosszú évek óta ilyen szépen szerepelnek, ez mindenképpen biztató a jövőre nézve.” – mondta Szegedi Attila, a Magyar Triatlon Szövetség főtitkára.
 
 
A jó híreknek még nincs vége. A tegnapi nap folyamán a World Triathlon kijelölte a versenybírói keretet a 2024-es párizsi olimpiára és paralimpiára, ahová két magyar versenybíró, Bodnár Györgyi és Magyarosi Zoltán is bekerült. Gratulálunk! 

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...