MTSZ Edzoképzés és Konferencia

2017.11.6.Korábbi hírek

A Magyar Triatlon Szövetség Edzoi Konferenciája és III. szinto Edzoképzése november elso hétvégéjén került megrendezésre Törökbálinton.

 

A rendezvényt Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelos helyettes államtitkár nyitotta meg majd Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója köszöntötte a résztvevoket. Szabó Zita, a Magyar Triatlon Szövetség fotitkára elmondta, mennyire örül, hogy több, mint 110 edzo jelent meg a képzésen és hangsúlyozta, sportszakemberként hatalmas felelosséggel tartoznak sportolóikért. A konferencia kiváló alkalomként szolgált, hogy a résztvevo edzok meglevo szaktudásukat tovább fejlesszék, új és hasznos információkat sajátítsanak el. A Magyar Edzok Társaságát Csabai Edvin, sportigazgató képviselte a rendezvényen.

 

Az eloadások sorát Sergio Santos, Vanessa Fernandez világbajnok és olimpiai ezüstérmes triatlon versenyzo felkészítoje nyitotta meg. A volt Portugál és Brazil szövetségi kapitány eloszor reggel majd délután nyogözte le a résztvevoket szaktudásával. Eloadásait nagy érdeklodés övezte, melyekben edzoi filozófiájáról és hosszútávú triatlon edzésrendszerrol valamint a motiváció kérdésérol beszélt.

 

A sportági fejlesztés lehetoségeirol, edzéselméletekrol és edzéselvekrol szólt Klink Zoltán eloadása, aki a Magyar Noi Vízilabda Válogatott, Verrasztó Dávid és Kozma Dominik eronléti edzoje volt, illetve egykori segítoje Erdei Zsoltnak és Kammerer Zoltánnak. Mizsér Attila olimpiai bajnok, öttusázó a szakemberek egy másik fontos feladatára, a fiatalok sport felé fordítására hívta fel a figyelmet a konferencia során. Edzoképzés révén a szakemberek vezetoi szerepkörének betöltésérol beszélt, valamint arról, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdeniük az edzoknek napjainkban.  Az MTSZ konferenciáján részt vett Dr. Boda-Ujlaky Judit, pszichológus, sportpszichológus, egyetemi adjunktus is, aki a sportpszichológia gyakorlati alkalmazásáról tartott eloadást.

 

A Magyar Triatlon Szövetség edzoképzési programja a legmagasabb, harmadik szintre lépett a hétvégén és öröm volt látni a konferencia iránti hatalmas érdeklodést. A 110 résztvevo edzo közül több, mint 80 a triatlon sportágból érkezett. A rendezvényen a Kiemelt Edzoi Programban résztvevo sportágak közül 7 különbözo sportág 12 edzoje is jelen volt.

 

A triatlon sportágban korábban soha nem látott lehetoségek rejlenek jelenleg, és a sportágfejlesztés egyik fontos eleme az edzok továbbképzése és munkájuknak segítése, amiben a Magyar Triatlon Szövetség törekszik teljes köroen kivenni a részét. 

 

Fotó: Hajdú Lili

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...