Megvédte címét a Tiszaújvárosi Triatlon Klub

2021.05.31.Korábbi hírek

írta: Szűcs István

Hazánk idei triatlon klubcsapat országos bajnokságán a férfiaknál a Tiszaújvárosi Triatlon Klub megvédte címét, míg a hölgyeknél a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. bizonyult a legjobbnak.

A jubileumi, XXX. Tisza Triatlont május 29-i első versenynapján a 2020-ban a koronavírus-járvány miatt elmaradt klubcsapat országos bajnokság szerepelt a programban. A rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub részvételi csúcsot jegyezhetett fel, 151 csapat ugyanis még sosem vett részt ezen a versenyen.

Az időrend szerint elsőként a legfiatalabbak, az UP1-es korcsoport képviselői rajtoltak el a hivatalosan csak június végén nyitó Tiszaújvárosi Termál és Strandfürdő erre az alkalomra feltöltött 50 méteres medencéjében. Ezt követően beindult a nagyüzem, egymást követték a különböző korcsoportok rajtjai. Sajnos az időjárás előrejelzés beigazolódott, délután 3 órára megérkezett az eső, és alaposan lehűlt a levegő hőmérséklete is, mely nem segítette az elit kategóriák képviselőit, akik közül először az UP2 és az elit besorolású hölgyek csobbantak a medencébe. A 750 méteres úszást – London és Rió de Janeiró után – a harmadik olimpiájára készülő Kovács Zsófia nevével fémjelzett Budaörsi TK abszolválta leggyorsabban, megelőzve több, mint fél perccel az UP2-es Debreceni Sportcentrum együttesét.  A 20 kilométeres kerékpározás felénél a budaörsiek növelték előnyüket az abszolút sorrendben, mely a második depózásig sem változott érdemben. A befejezést jelentő 5 km-es futásra Kovács Zsófiék 38 mp-el hamarabb mehettek ki, mint pécsi üldözőik és a harmadik helyen haladó debreceniek.  2,5 km után még a budaörsiek haladtak az élen, de a pécsiek 10 mp-re ott loholtak mögöttük. A célba érkezésig megfordult a sorrend, nyertek a mecsekaljaiak, míg az abszolút sorrend harmadik helyezettje a hajdúságiak fiatal csapata lett.

Magabiztos versenyzéssel

Az elit férfiaknál a címvédő Tiszaújvárosi Triatlon Klub kvartettje indult utoljára. A Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Sinkó-Uribe Aurél, Sinkó-Uribe Ábel egység már az úszásnál elért 8:51 perces idővel jelezte, hogy ezúttal is az aranyért jöttek. A 15 másodperccel többet a medencében töltő Budaörsi TK együttesében ott volt a riói olimpikon, jelenleg a tokiói indulásért harcoló Tóth Tamás is. Az abszolút harmadik helyen az UP2 korcsoportos Triatád B, 9:30 perces idővel állt a verseny ezen szakaszában. A középső számban a tiszaújvárosi „lokomotív” robogott tovább, a második depózásuknál 38:12 percet mutatott az óra, a 39:05-re érkező Budaörs volt a második, míg a bronzérmes pozíciót időközben Mogyi SE  harcolta ki, 39:52-vel. A trónkövetelők a futás során sem tudtak fogást találni a házigazdákon, akik magabiztos versenyzéssel védték meg bajnoki címüket. Az ezüst Budaörsre, a bronz Bajára került.

–        Mindenképpen szerettem volna indulni és segíteni a társaimat a versenyzésben. – mondta a célban, varrattal a könyökében Lehmann Csongor, aki 8 nappal ezelőtt, Lisszabonban szenvedett el egy kerékpáros bukást. Nagyon örülünk, nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megvédeni a címünket ezen az esőzés miatt helyenként nehéz pályán!

Eredmények

Női  abszolút (elit, UP2; 750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás): 

  1. Pécsi SN Zrt. (Sárszegi Noémi, Soós Fanni Kinga, Hangya Adrienn, Molnár Sára Kata, Szerencsés Lili) 1:04:41 óra
  2. Budaörsi TK (Kovács Zsófia, Bukovszki Tünde, Horváth Karolina Helga, Kovács Fruzsina Dóra) 1:04:55
  3.   Debreceni Sportcentrum (Kovács Korinna, Hartmann Liliána, Dobi Lili)1:08:00

Férfi abszolút (elit, UP2; 750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás):

  1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Sinkó-Uribe Aurél, Sinkó-Uribe Ábel) 55:15 perc, 2.
  2. Budaörsi TK (Kiss Gergely, Tóth Tamás, Soós Gergő) 56:41
  3. Mogyi SE (Tóth Máté, Karai Levente, Czigány András) 57:27.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...