Magyar győzelem a caorlei Triatlon Európa Kupán

2021.05.20.Korábbi hírek

Amíg az elmúlt hétvégén idehaza a Sport XXI. Korosztály versenyzői mérték össze tudásukat a regionális döntőkön, az olaszországi Caorléban nagy számú magyar küldöttség vett részt az Európa Kupa és a Junior Európa Kupa futamain. Nyolc elit és tizenhárom junior és ifi versenyzőnk próbált szerencsét hat egyesületből érkezve a szezon egyik első európai nemzetközi eseményén. A nemzetközi szinten csaknem “versenymentes” 2020-as év utáni érdeklődésre jellemző, hogy az elit várólistán az indulók mögött még 60-an vártak lehetőségre, a junioroknál pedig az elődöntő-döntő formátum lehetőségeit kihasználva a fiúknál 4 előfutamban 110 versenyző lehetett ott a rajtnál a 77 lány résztvevő mellett.

Az elit férfiak versenye magyar győzelmet hozott: Lehmann Csongor magabiztos versenyzéssel megnyerte a futamot. Dévay Márk a 17, Dévay Zsombor a 37., Lehmann Bence a 47., Sinkó-Uribe Ábel a 69. helyezéssel zárt. A nőknél Kovács Zsófia volt a legjobb magyar, o ezúttal a 21., Putnóczki Dorka a 47., Sarcia Borbála 57. helyen érkezett célba.

A juniorok versenyében a szombati elődöntőkből heten jutottak a vasárnapi A-döntőbe és hárman a B-döntőbe. Legjobb eredménnyel – ötödik helyezéssel – Kovács Gyula térhetett haza, míg a lányoknál Kropkó Márta volt a leggyorsabb a 18. pozícióban.

Eredmények:

https://triathlon.org/results/result/2021_europe_triathlon_cup_caorle

https://triathlon.org/results/result/2021_europe_triathlon_junior_cup_caorle

A 2021-es év Világbajnoki sorozatának első versenye is a hétvégén zajlott, mind az ép, mind a paratriatlonosaink számára. Ezzel a versennyel indult újra az olimpiai kvalifikáció is.

A Jokohamában, rendkívül szigorú, már-már spártai körülmények között megrendezett „buborék” rendszerű versenyen 2 női és 4 férfi versenyző képviselte a magyar színeket.

Először paratriatlonosaink ugrottak a jokohamai kikötő 20 fokos vizébe és teljesítették a számukra előírt sprint távot.

Lévay Petra a nok PTS5-ös kategóriájában 4., Mocsári Bence a férfiaknál 5. helyen végzett, ezzel értékes pontokat gyűjtve az olimpiai kvalifikációban.

Az épek versenye olimpiai távon zajlott. Bragmayer Zsanett 29., Tóth Tamás 27., Bicsák Bence 39. helyen végzett, Faldum Gábor feladta a versenyt a futás során.

Eredmények:

https://triathlon.org/results/result/2021_world_para_triathlon_yokohama

https://triathlon.org/results/result/2021_world_triathlon_yokohama

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...