Lezajlott az MTSZ Rendkívüli Közgyűlése

2022.11.14.Korábbi hírek

A BOK Csarnok, Melbourne terme adott otthont szombaton a Magyar Triatlon szövetség Rendkívüli Közgyűlésének. A 15:00-ra meghirdetett esemény eredménytelen volt, mivel a képviseleti joggal delegálható tagok kevesebb mint fele jelent meg, azonban 15:30-kor a megismételt Rendkívüli Közgyűlés, már a megjelent tagszervezetek számától függetlenül is megkezdhette a munkát. Végül 58 szavazattal rendelkező delegált érkezett meg a kezdésre.

A Közgyűlést megtisztelte jelenlétével dr. Géczi Mariann főosztályvezető a sportállamtitkárság részéről és dr. Bartha Csaba sportigazgató a Magyar Olimpiai Bizottságtól. Vendégeink napirend előtti felszólalásaikban elmondták, hogy a héten napvilágot látott új Nemzeti Sportágfejlesztési Koncepcióban a triatlon a második csoportba került, olyan szakszövetségekkel, mint az atlétika, cselgáncs, kerékpár, kézilabda, öttusa, sportlövészet és vitorlázás. A 2. kategóriába azok a sportágak kerültek „amelyektől struktúrájuk, szakmai működésük, tehetségmenedzselési rendszerük magasfokú kidolgozottságának köszönhetően a következő két olimpián nagy eséllyel érmek szerzése várható”. Az új támogatási rendszerben megnőhetnek majd a szövetség anyagi lehetőségei, melyek felgyorsíthatják az elkövetkező évek fejlesztési és szakmai terveinek megvalósulását. A vendégek rövid beszédeit követően, Kindl Gábor az MTSZ elnöke rátért a korábban elfogadott napirendi pontokszerinti munkarendre.

A napirendi pontjainak tárgyalása során, először dr. Boross Ildikó számolt be a szövetség jogi átvilágításáról, majd a tisztviselő választásokra került sor. Először az Ellenörző Testület elnökét választották meg a jelenlévő tagszervezetek. A három jelölt rövid bemutatkozásra kapott lehetőséget, melynek során Rábics Péter visszalépett a jelöltségtől, így dr. Csőgör Péterre vagy dr. Luterán Róbertre szavazhattak a jelenlévők. A tárgyban 57 szavazásra jogosult delegált közül végül 49-en dr. Luterán Róbertre adták le voksukat, így 2024 december 31-ig o vezetheti az Ellenőrző bizottságot.

A társadalmi alelnökségért is két jelölt indult, Jánosi Balázs és Kállay Kristóf. A tagság ebben az esetben is a korábban megválasztott, majd bíróságon megtámadott jelöltnek szavazott bizalmat 39-17 arányban, így a tisztséget Kállay Kristóf töltheti be a jövőben.

A közgyűlés utolsó pontjaként a 2022.május 26-i közgyűlés határozatai kerültek megerősítésre.

A megválasztott tisztségviselőknek jó munkát és sok sikert kívánunk!

A témakör egyéb hírei

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

Július 13-án és 14-én Tatán rendezik az idei év egyik legnagyobb triatlonos sporteseményét, az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Amatőr Magyar Kupát. A verseny...