Ismét dobogón a legjobb magyar juniorok

2017.10.11.Korábbi hírek

Lehmann Csongor elso, Soós Gergo harmadik helyen végzett a junior Európa kupa sorozat összetett versenyében. Többek közt az o eredményeiknek is köszönhetoen Magyarország sorozatban negyedszer is a dobogón végzett az Európai Triatlon Szövetség által létrehozott junior nemzeti rangsorban.

 

A junior Európa-kupa összetett versenyében a három legmagasabb pont számít, melyen az adott évben junior EK-n és Eb-n szerez egy versenyzo.

Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi TK) a junior Európa-kupasorozat záróállomásán szerzett gyozelmével elozte meg vetélytársait összesítésben két EK gyozelemmel és egy Eb 3. hellyel. A második helyen a portugál Európa-bajnok Vasco Vilaca végzett mindössze egy ponttal lemaradva a mi Eb bronzérmesünk mögött. A kontinens viadalon szerzett aranya mellett egy második és harmadik helye volt az Európa-kupákról. Az összetett bronzérmhez szükséges pontokat, Soós Gergo (575 Equilor Team Újbuda) egy Eb hatodik, egy Ek gyozelem és egy Ek harmadik hellyel gyojtötte össze.

A harmadik legjobb magyar versenyzo Karai Levente (Mogyi SE Baja) lett, aki két versenybol szerzett annyi pontot, mely elegendo volt a 15. helyhez a ranglistán. Levente a zágrábi Ek gyozelme mellett Melillában hetedik helyen ért célba.

 

A hölgyek között idén nem sikerült dobogóra állnia magyar versenyzonek, az egyre erosödo versenysorozatban így is szépen helyt álltak.

A legjobb magyar Soós Fanni (Fergeteg TSE) lett, aki 16. helyen végzett két negyedik és egy tizenhetedik hellyel a tarsolyában. Mögötte nem sokkal a 21.helyen végzett Petrov Dorottya (575 Equilor Team Újbuda) egy második, egy tizenegyedik és egy tizennyolcadik hellyel. A harmadik magyar versenyzo helyére Mátyus Lili (Tiszaújvárosi TK) lépett elore az utolsó Ek futamon szerzett tizenharmadik helyéért járó pontokkal. Ezen kívül volt egy hatodik és egy tizenkilencedik helye, melyekkel összetettben a 35. helyet szerezte meg.

 

A nemzetek rangsorát a junior Európa-kupasorozat összetett versenyében egy országból a legjobb három helyen végzett noi és férfi versenyzo pontjainak összeadásával számolják ki. Ebben az évben ezt a rangsort Ausztria nyerte meg Magyarország elott. A harmadik helyen Franciaország végzett, megelozve Olaszországot és Nagy-Britanniát.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...