Hétvégén indul az európai triatlon szezon – magyar résztvevőkkel

2021.04.16.Korábbi hírek

Hat magyar versenyző próbál szerencsét a hétvégén a nemzetközi szezon európai nyitó-versenyén a Melillában megrendezésre kerülő Triatlon Európa Kupán. A női mezőnyben Sárszegi Noémi, a férfiak között Bicsák Bence (PSN), Faldum Gábor (Mogyi SE Baja), Lehmann Csongor, Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) és Kovács Márton (PSN) képviseli Magyarországot, míg edzőként Tóth Szilárd és Lehmann Tibor van jelen a helyszínen.

A sprint távú versenyen csaknem világkupa erősségű mezőny gyűlt össze, hiszen sok versenyző szeretne lehetőséghez jutni a limitált számú versenyen. Az 1-es rajtszámot a legjobb világranglista helyezéssel rendelkező Bicsák Bence viseli, de a nagy sztárok közül jelen van Leo Bergere, Dorian Coninx, a franciák legjobbjai közül, Rostislav Pevtsov (AZE)- korábbi tiszaújvárosi VK érmes, Briffod (SUI) korábbi VK győztes, Faldum Gábor szintén VK dobogós, Lehmann Csongor, kétszeres világbajnoki érmes és még sok erős versenyző. A lányoknál hasonló a helyzet, ott is komoly nevek sorakoznak, elég csak említeni az amerikai Summer Rappaportot 1-es rajtszámmal, vagy a franciák közül Cassandre Beaugrand-ot, Leonie Periault-ot, a belga Caire Michelt. Minden versenyzőnek egy jó felhozó verseny és teszt a hosszú felkészülés és a 2020-as csonka szezon után ez az esemény – ez igaz a mieinkre is. A szezon első versenye mindig rizikós, nehéz megjósolni az eredményeket, de ez hozzájárul ahhoz, hogy a következő megmérettetéseken egyre inkább formába lendüljenek a sportolók. Sárszegi Noémi korábban zárt itt 6. (2018), 16. (2017) és 21. (2019). helyen. A fiúknál Lehmann Bence szerzett 13. (2017), 18. (2018) és még Junior EK-n 10. (2016) helyezést, míg Csongor 2017-ben egy Junior EK győzelmet gyűjtött be. Bicsák Bence és Kovács Márton először méretik meg magukat Melillában.

 Az utazási és a versennyel kapcsolatos COVID szabályok miatt sok nehézséget kell leküzdeni a versenyzőknek és a szervezőknek, nem könnyű mindennek megfelelni, de a szakma és a versenyzők mégis hálásak, hogy végre elindul a szezon, és mindenki tudja tenni a dolgát.

A verseny időpontja: április 18., vasárnap

16:30 női verseny

19:00 férfi verseny

Az eseményről live-timing lesz, amely Sport Chip Live APP-on keresztül követhető.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...