Hatodik a magyar mix váltó a Világbajnokságon

2015.07.20.Korábbi hírek

Vanek Gábor beszámolóját olvashatjátok a hétvégi elit versenyekrol.

A hétvégén rendezték Hamburgban a szokásos Világbajnoki futamot, majd másnap a Mix-váltó VB-t.
Magyarországot Kovács Zsófi, Vanek Margit, Faldum Gábor és Tóth Tamás képviselte egyéniben és váltóiban is.  
Az elso nap rendkívül jól sikerült: Zsófi a szezon eddigi legjobb futása után 22.helyen ért célba.
A fiúk az eddigi legjobb magyar 5 km-eket futottak :14:40 és 14:43- t, amivel 14. és 21. helyen értek célba. Margit nagyon jó úszás és kerékpár után láb problémái miatt végül csak 47.helyen ért célba.
Vasárnap nagyon izgalmas, fordulatos versenyt vívtak a világ legjobb triatlon váltói. A Brownlee testvérek nélkül a brit váltó a dobogóra is csak a német csapat 10 mp-es büntetése miatt fért fel. Hasonló büntetés miatt szorult váltónk az oroszok mögött a 6. helyre. A büntetést Tóth Tamás késoi kerékpáros leszállása miatt kaptuk, aki ezzel együtt is a nap legjobb teljesítmenyet nyújtotta a mieink közül. A többiek is az adott napi maximumot nyújtottak.
Úgy gondolom bármilyen összehasonlitásban ez kiváló eredmény. Boldogok lennénk, ha a magyar triatlon ott lenne a világ 6 legerosebb nemzete között. A tavalyi dobogós helyünk értékét ez a verseny is bizonyítja.

Gratulálunk a versenyzoknek és felkészítoiknek!

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...