Európai triatlon nyitány – Faldum a top 10-ben

2021.04.19.Korábbi hírek

A melillai EK a nevezési listákat böngészve és a versenyzők verseny iránti igényét látva, nagy küzdelemre számíthattunk, és ez a várakozás be is igazolódott. Eredmény szempontjából a szezon eleji versenyek viszonylag kiszámíthatatlanok, a versenyzők ezeken az eseményeken mérik fel saját formájukat és a mezőny az állapotát, “pörgetik fel” magukat mentálisan a szezon következő megmérettetéseire.

A férfiak mezőnyében francia dominanciára lehetett számítani, és nem is okoztak csalódást, a versenyt ok irányították, igazi csapatversenyt mentek. Az úszás után a franciákkal együtt 8. helyen ért partot Lehmann Bence, 15. pozíció körül, az elsőtől 8mp hátránnyal Lehmann Csongor, tőle 10mp-re Faldum Gábor, majd újabb 5mp különbséggel Bicsák Bence, és 5mp-re Kovács Márton.

A kerékpár során kialakult egy 8 fos szökevény boly Bergere és Conninx vezényletével. Ezt tartotta egy 14 fos második sor, amelyben Faldum Gábor és a Lehmann testvérek tekertek. Faldom Gábor meghatározó volt abban, hogy a második csapat 10-15 mp-re tudta tartani a szökevényeket – és abban is, hogy később ez a csapat is megfogyatkozott – többek között Bence és Csongor is a harmadik csapatba estek vissza, Faldumék 10-en maradtak. Bicsák Bence bolya  az élmezőnytől kb 60mp-re tekert. A leszállásnál Faldum Gábor a 12 helyen kezdett futni, Lehmann testvérek kb 50 mp hátránnyal a 19-30. helyen Bicsák Bence pedig újabb 30 mp hátránnyal állt a második szám után. Futás közben Faldum Gábor stabilan tartotta a 10. helyet, Lehmann Csongor és Bicsák Bence fokozatosan csökkentették a hátrányt. Végül Faldum Gábor az élmezőnyben, 10. helyen zárt, Lehmann Csongor a 15. helyig futott fel, őt Bicsák Bence a 23., Lehmann Bence a 30. pozícióban követte. Kovács Márton újoncként állt helyt, és zárt az 50. helyen.

Faldum Gábor nagyon stabil formát mutatott, különösen kerékpáron volt meghatározó, a Lehmann testvéreknek a kerékpár formán kell dolgozniuk a következő hetekben, Bicsák Bence pedig próbál felpörögni a yokohamai WTS futam előtt. Magyarországot Sárszegi Noémi szintén nagyon erős női mezőnnyel találkozott. Sajnos az úszás során a 70 fos mezőny második felében ért partot, így a harmadik-negyedik bolyban, 40. hely környékén kezdte meg a kerékpározást. Elől a férfiakhoz hasonlóan a nőknél francia versenyzők domináltak. Noémi a második depót is a 40. hely környékén hagyta el, majd stabil futással végzett a 36. helyen.

Bár a versenyen magyar szempontból ezúttal kevésbé látványos eredmények születtek, hasznos, és néhány versenyzőnknek elengedhetetlen volt a formába hozáshoz.

Teljes eredménylisták: https://triathlon.org/results/result/2021_europe_triathlon_cup_melilla

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...