Európa Játékok versenybírói szemmel

2023.07.4.Korábbi hírek

Ahogy korábban hírt adtunk róla Facebook oldalunkon, az Európa Játékok során nem csak sportolói oldalról voltunk érdekeltek, hiszen Göncz Nikolettet beválasztották az Európa Játékok 41 fős versenybírói keretébe. Most őt kértük, hogy ossza meg velünk krakkói élményeit. 
“Februárban érkezett a hívás Nagy Alpártól, hogy jelöltek az Európa Játékokra. Nagyon örültem, azonban meg is lepődtem, mert nem annyira régóta, egészen pontosan 2020 óta bíráskodom, így ez volt az első ilyen jellegű önálló utam, emiatt természetesen kicsit izgultam is. Az izgalom azonban már a megérkezésnél enyhült, látva, hogy mennyire profi volt a szervezés. Ahogy megérkeztem a reptérre, már várt a transzfer, remek szállodában voltunk elszállásolva és összességében is odafigyeltek ránk a szervezők.” – részletezte Nikolett. 
Az eligazítás és pályabejárás után a verseny alatt új részen próbálhatta ki magát Nikolett. 
“Az egyik frissítőpontnál voltam asszisztens, korábban még nem voltam ezen a részen, így ez is egy újdonság volt. Itt a frissítés szabályosságára, és a szemetelésre kell figyelni, de szerencsére senkinek sem kellett büntetést adni, és az önkéntesek is kiválóak voltak, tudták és precízen végrehajtották a feladatukat.” 
A munka mellett természetesen a kollégák és a város megismerésére is jutott idő. 
“Délelőtt voltak a versenyek, délután pedig szabad program volt, emellett a csütörtök teljes szabadnap volt, így erre a napra a Lengyel Triatlon Szövetség városnézést szervezett a versenybíróknak, ahol az ETU vezetője is jelen volt. Úgy gondolom jót tett, hogy egyedül mentem, mindenki nyitott, segítőkész és kedves volt, így számomra is könnyebb volt a kapcsolatépítés. A vasárnapi hivatalos záróünnepség mellett szombaton egy külön versenybírói záróest is volt, ahova mindenki a saját országából vitt egy, az országra jellemző ajándékot és ezekkel ajándékoztuk meg egymást. Sok új kollégát ismerhettem meg, akik közül hárman Tiszaújvárosban is ott lesznek. Jó volt látni, hogy amíg a külön programokon lazább volt a hangulat, úgy a versenyeken mindenki profin végezte a munkáját. Megtiszteltetés és különleges élmény volt egy ekkora eseményen részt venni. Köszönöm szépen a lehetőséget!” – zárta gondolatait Göncz Nikolett. 
 
Fotó: World Triathlon  

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...