Európa-bajnoki negyedik helyen Poór Brigitta a tereptriatlon angliai versenyén

2015.09.2.Korábbi hírek

Európa-bajnoki negyedik helyen Poór Brigitta a tereptriatlon angliai versenyén

 

Az XTERRA extrém tereptriatlon verseny idei legkeményebb európai mezonyében Poór Brigitta a negyedik helyez szerezte meg.

 

A magyar versenyzo kiválóan úszott, az elso nok között lépett a partra az 1500 m teljesítése után. A kerékpáros pályán, amely a megszokotthoz képeszt kevesebb szintemelkedéssel, de technikás nyomvonalon vezetett tartotta a lépést az élmezonnyel, de nagyobb hátrányt gyojtött, mint amit a 10 km terepfutáson be tudott volna hozni, hiszen mindhárom elotte helyezkedo versenyzo kiváló futó.

 

A skót Lesley Paterson a hazai közönség hatalmas ovációja mellett szerezte meg a gyozelmet, a svájci Renata Bucher és az angol Jacqui Slack elott.

 

Brigitta ezzel az európai ranglista másik helyével zárta a szezont, ami eddig még magyar versenyzonek nem sikerült.

 

A férfi mezonyben az XTERRA legendája, a 40 éves dél-afrikai Conrad Stoltz is rajthoz állt, aki 4 XTERRA és 3 ITU világbajnoki címmel a sportág ikonja – az angol futamot jelölte meg az utolsó profi versenyének. Óriási várakozás elozte meg az indulását, hiszen Stoltz mindig is híres volt a meglepo versenytaktikájáról.

 

Az XTERRA jelenleg legeredményesebb férfi versenyzoi között ezúttal is hatalmas sikert aratott, hiszen kiváló úszás után a kerékpáros szakaszon fej fej mellett haladt a jelenlegi világbajnok spanyol Ruben Ruzafával.

 

Stoltz gyengébb terepfutónak számít, ennek ellenére a táv 7. kilométeréig tartotta a tempót, sot vezetett is több alkalommal. Egy technikai / taktikai hiba miatt hátrányba került az utolsó szakaszon (egy sáros szakaszon próbált elfutni, de elcsúszott és elesett), így az célegyenesben elmaradt a látványos közdelem. A kitöro öröm azonban nem, az angol közönség hatalmas éljenzéssel buzdította a sportág többszörösen koronázott királyát. Méltó záró futam volt egy fényes karrier végén!

 

A Brigittával készült interjú a www.terepsport.hu oldalon olvasható.

 

 

Nok

 

 

1

Lesley Paterson, GBR

02:54:26

2

Renata Bucher, SUI

02:55:35

3

Jacqui Slack, GBR

02:56:14

4

Brigitta Poor, HUN

03:04:52

 

 

Férfiak

 

 

1

Ruben Ruzafa, ESP

02:29:05

2

Conrad Stoltz, RSA

02:29:30

3

Ben Allen, AUS

02:30:15

 

 

Forrás: www.terepsport.hu

Fotó: XTERRA, Karafa Balázs

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...