Elindult az olimpiai ötpróba rendezvénysorozat!

2015.08.19.Korábbi hírek

Elindult az olimpiai ötpróba rendezvénysorozat, augusztus 29-én, Velencén, három sportágban próbálhatják ki magukat a résztvevok

 

 

A Magyar Olimpiai Bizottság – a 2016-os riói olimpia elott egy esztendovel – elindította az olimpiai ötpróba rendezvénysorozatot, 5próba Rióba elnevezéssel.

 

A sorozat célja a mozgás, a sportolás népszerosítése, a riói olimpia felvezetése a „Budapest 2024” kezdeményezéshez kapcsolódva, továbbá a már aktív szabadido-sportolók számára új sportolási lehetoség biztosítása, a még inaktívak sportolásra ösztönzése, amelyen keresztül közelebb kerülhetnek a rendszeres mozgáshoz, az olimpiai mozgalomhoz, az olimpiai eszméhez.

 

Az 5próba Rióba eseménysorozat számtalan lokális rendezvény és sport aktivitás mellett tíz kiemelt sportrendezvényt foglal magába, melyek 2016 júliusáig kerülnek lebonyolításra.

 

Az egyik ilyen kiemelt rendezvény Velencén várja a sportolni vágyókat augusztus 29-én, a Velence Korzón.

 

Úszás, kerékpározás és futás szerepel a programban, mindhárom ágban rövid és hosszú távot is lehet teljesíteni, a versenyrendszerrol és részvételi feltételekrol a www.otprobarioba.hu honlapon tájékozódhatnak.

 

Az egész napos program reggel regisztrációval indul, a három versenyszám rajtja olyan idoeltolással lett kialakítva, hogy akár mindhárom számot teljesíthessék a résztvevok.

 

A rövid és hosszú táv szintido teljesítésének függvényében a résztvevok pontot gyojtenek – mint valamennyi további 5próba Rióba eseményen is –, meghatározott mennyiségo ponttal a pontszerzo sportoló sorsoláson vesz részt, az 5próba Rióba eseménysorozat fodíja egy két személyes út a riói olimpiára, melyet a MOB biztosít.

 

A program együttmoködo partnere Velence Városa és a Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület.

 

Találkozzunk a Velence Korzón augusztus 29-én, addig is, és ekkor is, jó sportolást!

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...