Elhunyt Kegye Tibor

2021.01.11.Korábbi hírek

Elhunyt Kegye Tibor (1951-2021) úszó és triatlon mesteredző.

KT

Az elmúlt több mint négy évtizedben Csepelen végezte elhivatott munkáját. Kezei alatt fejlődtek az úszás és triatlon sportág legerősebb és legelhivatottabb sportolói, nemzedékeket tanított meg úszni a Posztógyár utcai tanmedencében. Az évtizedek alatt nemcsak Európa Bajnokokat és IronMan győzteseket faragott odaadó munkájával, hanem a sport szeretetét és annak fontosságát is közvetítette.

1975-ben a Testnevelési Egyetemen vette át tanári, majd 1980-ban az úszóedzői diplomáját. Úszóoktatóként több mint 40 ezer gyermekkel ismertette meg az úszás alapjait. A kerületben húsz évig foglalkozott úszóedzőként az öttusa utánpótlás nevelésével is, a triatlon versenyzőkkel együtt több, mint háromszáz sportolót indított el a karrierjén. 1992-ben alapította meg a Csepel Dolphins SC-t, ahol triatlonversenyzőket nevelt kiváló eredménnyel.

A hazai triatlon és duatlon sportágak népszerűsítéséért nagyon sokat tett, tanítványai a hazai élvonalhoz tartoznak, minden évben díjazottak, kitüntettek a Magyar Triatlon Szövetség díjátadó gáláján. Kegye Tibort 2014-ben az év utánpótlás nevelő edzőjévé választották. Megkapta a Mester-M Díjat, 2018-ban pedig a Magyar Triatlon Szövetség Életműdíjában és Csepel Szolgálatáért díjban részesült.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...