Barion Pixel Egy nap az utánpótlásért konferencia – Magyar Triatlon Szövetség

Egy nap az utánpótlásért konferencia

2019.10.24.Korábbi hírek

Így lettünk bajnokok

A nemrégiben megjelent, Így lettünk bajnokok című, a jelen hazai klasszisainak gyermek- és fiatalkorát feldolgozó, nagysikerű kötet kapcsán minden, amit a tizenéves sportolók felnőtté válásig terjedő időszakáról, a mindennapokról, a sikerek és a kudarcok kezeléséről, az edző-tanítvány viszony fontosságáról, az iskola szerepéről tudni kell.

Fővédnök: dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár

Részvételi díj: bruttó 15.000 Ft, mely magában foglalja az előadásokon való részvételt, az ebédet, az üdítőt, a kávét és az értékes ajándékcsomagot.

 

ELŐADÓK

Ballai Attila, Bruckner Gábor, Gy. Szabó Csilla, Török László – az Így lettünk bajnokok című könyv szerzői

Köpf Károly, a Magyar Edzők Társasága titkára

Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakos és Marosi Ádám olimpiai ezüstérmes, világbajnok öttusázó

Földesiné dr. Szabó Gyöngyi szociológus, a Testnevelési Egyetem professor emeritusa

Vajda Zsuzsanna, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium testnevelés-munkaközösségének vezető tanára

Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, a Budapesti Honvéd SE elnöke

Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok cselgáncsozó és edzője, Bíró Tamás

Szabó Szabina, az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang édesanyja, Babos Csaba, a párosvilágbajnok teniszező, Babos Tímea édesapja és, Rasovszky Zita, a világbajnok nyílt vízi úszó, Rasovszky Kristóf édesanyja

Dr. Lénárt Ágota egyetemi docens, a Testnevelési Egyetem Pszichológiai és Sportpszichológiai Tanszékének vezetője

RÉSZLETES PROGRAM, RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK ÉS JELENTKEZÉS: http://www.utanpotlassport.hu/egy-nap-az-utanpotlasert/

Így lettünk bajnokok

Klasszisaink útja a kezdetektől a felnőtté válásig

A MediaBook kiadó gondozásában megjelent, Így lettünk bajnokok című, sajátos szemszögből megírt portrékötetben a jelenlegi hazai sportélet harminc kiválóságának gyermek- és fiatalkori történetét meséli el a négy szerző, Ballai Attila, Bruckner Gábor, Gy. Szabó Csilla és Török László.

A könyv arra a kérdésre keresi a választ, hogy miképpen csinálták, milyenek voltak gyerekként azok, akiknek végül bejött a sportkarrier, vagyis eljutottak a világhírig! Az egyes sportágak ikonjainak olvasmányos sztorijai tanulságok sorával szolgálnak a mai fiatal sportolóknak, azok edzőinek, szüleinek, hiszen az írásokból kiderül: bár a világsikerekig sokféle út vezet, az akaratnak, a kitartásnak, a jó és rossz döntéseknek, a hibák beismerésének, a változtatni tudás képességének, a közvetlen környezetnek egyenként is meghatározó szerepe lehet a cél elérésében.

A 372 oldalas, exkluzív kiállítású kötet sajátos tükröt tart a jelen hazai sportélete elé, miközben egyformán szórakoztatva „nevel” tinédzsert és felnőttet. A szerzők arra voltak kíváncsiak, hogy a klasszisokká lett sportolók miért éppen az adott sportágat választották, vagy ha nem ok döntöttek, kinek az inspirálására vágtak bele? Miként élték meg a kezdeteket; mi az, ami már eleinte is tetszett nekik, és mi az, ami nem? Milyen kellemes és kellemetlen élményekkel gazdagodtak a folytatásban? Előfordult-e, hogy abba akarták hagyni a versenysportot, s mi volt az a momentum, vagy éppen személy, aminek vagy akinek a hatására mégis folytatták?  Mikor érkeztek az első jelentősebb eredmények, egyenes vonalú volt-e az utánpótláspálya egészen a felnőttkori sikerekig? Ha nem, melyek voltak a buktatók, s milyen módszerekkel jutottak túl azokon? Hogyan emlékeznek vissza az edzőikre, mit becsültek bennük a leginkább?

Az Így lettünk bajnokok című könyv már kapható a könyvesboltokban és az online könyváruházakban, míg a MediaBook Kiadó webshopjában (webshop.mediabook.hu) kedvezményes áron rendelhető meg. Részletek a mediabook.hu portálon.

A témakör egyéb hírei

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

Július 13-án és 14-én Tatán rendezik az idei év egyik legnagyobb triatlonos sporteseményét, az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Amatőr Magyar Kupát. A verseny...