COVID-19 TÁJÉKOZTATÁS VERSENYEKKEL KAPCSOLATOSAN

2021.04.9.Korábbi hírek

A Magyar Triatlon Szövetség Elnöksége, a jelenleg is fennálló járványügyi-helyzetre való tekintettel az alábbi határozatokat és módosító határozatokat hozta az MTSZ 2021. évi hivatalos versenynaptárában szereplő versenyek megrendezésére és az azokon történő részvételre vonatkozóan a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedések visszavonásáig.

 

 

31/2021. (IV.09.) Elnökségi határozat

Az Elnökség döntött a jelenleg is fennálló járványügyi-helyzetre való tekintettel, az 54/2020. (X.23.) sz. Elnökségi határozat 2. pontjának, adott év február 28-ról adott versenyt megelőző 10. naptári napra, a 2. pont a. alpont 30. nap meghatározásának adott versenyt megelőző 5. napjára, a 2. pont b. alpont 60. napjának az adott verseny megrendezése előtti napra, a 4. pont c. alpont 30. napjának 10. napra történő módosításáról a koronavírus okozta korlátozó intézkedések visszavonásáig.

Szavazás eredménye: 6 igen, egyhangú

32/2021. (IV.09.) Elnökségi határozat

Az Elnökség döntött a jelenleg is fennálló járványügyi-helyzetre való tekintettel az 55/2020. (X.23.) sz. Elnökségi határozat módosításáról, miszerint az átigazolási időszak intervalluma 2021. március 31-ről 2021. április 14-re módosul.

Szavazás eredménye: 6 igen, egyhangú

33/2021. (IV.09.) Elnökségi határozat

Az Elnökség döntött a jelenleg továbbra is fennálló pandémiás helyzetre és a korlátozó kormányrendeleti intézkedésekre való tekintettel a Magyar Triatlon Szövetség 2021. évi hivatalos versenynaptárában szereplő versenyek zárt kapus sportrendezvényekként történő megrendezéséről a járványügyi-helyzet miatti korlátozó intézkedések visszavonásáig az alábbiak szerint:

A MAGYAR TRIATLON SZÖVETSÉG

ZÁRT KAPUS RENDEZVÉNYEIRE

VONATKOZÓ SZABÁLYOK

 

A COVID-19 vírus miatt kialakult járványhelyzetre való tekintettel a Magyar Triatlon Szövetség (a továbbiakban: MTSZ) 2021. évi hivatalos versenynaptárában szereplő versenyek zárt kapus sportrendezvényként kerülnek megrendezésre, melynek szabályozási betartása és betartatása a versenyrendező feladata.

A zárt kapus verseny(ek)re a kísérők és szurkolók számára a belépés nem engedélyezett.

A verseny ideje alatt mindenki köteles ügyelni a 1,5 méteres távolság megtartására.

A verseny területére történő belépéskor továbbra is alapvető elvárás a legszigorúbb higiéniai szabályok betartása.

A verseny egész területére vonatkozik a 484/2020. (XI.10.) Kormányrendeletben (a továbbiakban: Korm. rend.) meghatározott maszkhasználati előírások teljeskörű betartása.

További versenyre vonatkozó előírások:

  • A versenyen csak érvényes MTSZ versenyengedéllyel rendelkező sportolók indulhatnak.
  • A versenyre csak online előnevezés lehetséges, helyszíni nevezés nincs.
  • A verseny zárt pályán zajlik.
  • A verseny területén (pályák, regisztrációs sátor stb.) nézők, hozzátartozók nem tartózkodhatnak.
  • A verseny területén csak a versenyzők és az akkreditált edzők/csapatvezetők tartózkodhatnak.
  • Hivatalos edzőt/csapatvezetőt a verseny előtt, a verseny előnevezésének lezártáig kell megjelölni
  • Hivatalos edzőt/ csapatvezetőt a szervezőknél előzetesen akkreditáltatni kell (10 versenyzőnként maximálisan 1 fő akkreditálható)
  • A versenyrendező(k) köteles(ek) a regisztrációs-, rajt- és célterületet szalagozással külön biztosítani.

Szavazás eredménye: 6 igen, egyhangú

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...