Boronkay Péter kulcsszereplo az egészséges jövokép kialakításában

2017.09.26.Korábbi hírek

Az elso foglalkozással elindult a Bajnokok Útja Alapítvány mentorprogramja az Ülloi Árpád Fejedelem Általános Iskolában. Az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón elhangzott, a mentorprogram célja, hogy a gyermekeket céltudatos életvitelre, rendszeres testmozgásra és egészséges táplálkozásra ösztönözze. „Most eloször indítunk ilyen egész tanévre szóló komplex mentorprogramot, ezért nagy várakozásokkal tekintünk a következo hónapokra” – jegyezte meg a Fazekas-Zur Krisztina kétszeres olimpikon kajakozó, a Bajnokok Útja Alapítvány alapítója.

 

Az elozo tanévben a Bajnokok Útja Alapítvány pályázati kiírást tett közzé pest megyei általános iskolák, 4. osztályos tanulói számára, hogy részt vehessenek a szervezet mentorprogramjában. A szakmai zsori végül az ülloi Árpád Fejedelem Általános Iskola 4. b osztályát választotta ki gyoztesnek. Ennek eredményeképpen az osszel már az 5. évfolyamos ismereteket tanuló diákok egész tanéven át tartó foglalkozás-sorozaton vehetnek részt élsportolók, paralimpikonok, professzionális mentorok és dietetikusok bevonásával.

 

A Bajnokok Útja Alapítvány partnere a Coachingpoint, melynek szakemberei a program elejétol a végéig gondoskodnak az elore eltervezett foglalkozások megvalósításáról. A mentorprogram óráira havonta egy alkalommal kerül sor. Ezen foglalkozások alatt a tanulóknak lehetoségük lesz megismerkedni többek között a rendszeres sportolás fontosságával, a különbözo sportágakkal, illetve az egészséges táplálkozás jelentoségével. A diákok emellett megtanulhatják, hogyan állítsanak fel maguk elé elérheto célokat, továbbá megismerhetik, mit kell tenniük célkitozéseik megvalósítása érdekében akár a sport, akár az élet más területén. A foglalkozások között lesz tornaóra, beszélgetés és számos sporthoz kötodo program. A gyerekek emellett sporteseményeken vehetnek részt, a mentorprogram zárásaként pedig jövo nyáron sor kerül a Bajnokok Táborára.

 

A kormány prioritásként tekint az egészségtudatos, mozgásban gazdag életmód elterjesztésére, népszerosítésére, és elkötelezett amellett, hogy minden gyermek sportoljon és egészségesen éljen, ezért a Bajnokok Útja Alapítvány mentorprogramjának megvalósítását az Emberi Eroforrások Minisztériuma (EMMI) szakmailag és anyagilag is támogatta. „A Bajnokok Útja Alapítvány most induló mentorprogramjának támogatásával is az a célunk, hogy ösztönözzük diákokat a rendszeres mozgásra, az egészséges táplálkozásra, a tudatos és kiegyensúlyozott életvitelre. A program mintegy irányto a sportos, egészséges életmód felé vezeto úton, hiszen az elkövetkezo tanév során a gyerekek rengeteget tanulhatnak és tapasztalhatnak meg arról, miért is jó mozogni, aktív életet élni, miként válhat mindennapjaik részéve a sport.” – mondta Szabó Tünde sportért felelos államtitkár. Azt is kiemelte, hogy az élsport is aktívan bekapcsolódik a diákok sportolásra való ösztönzésébe. A programban olyan neves sportolók vesznek részt, mint az alapító, a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó Fazekas-Zur Krisztina, az olimpiai bronzérmes öttusázó Marosi Ádám, a paralimpikon triatlonista Boronkay Péter, valamint a párbajtorözo Varga Katalin.

 

(EMMI Sportért Felelos Államtitkárság)

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...