Bóna Kinga és Lehmann Bence kapta az idei díjakat

2020.12.21.Korábbi hírek

A koronavírus-járvány miatti egészségügyi előírásokat betartva, Péter Attila kuratóriumi tag, egyben az esemény levezetője ezúttal – rendhagyó módon –  lakhelyéről, Kaposvárról, a világhálón keresztül, online formában köszöntötte az alapítókat, a korábbi díjazottakat és vendégeket, akik otthonaikban csatlakoztak be az eseményre. Kivételt jelentett Márkus Gergely, a kuratórium elnöke, a két díjazott, valamint Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője és Márkus Balázs, a klub elnökségi tagja, akik a helyszínen felügyelték a technikai hátteret.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is levetítették a névadó egykori kiváló triatlonosnak, nagyszerű sportembernek, az 1998-ban, vétlen autóbalesetben elhunyt Ifj. Márkus Gábornak emléket állító kisfilmet.

Megújulás elott az Alapítvány

Ezt követőn a Németországban dolgozó, a  novembertől World Triathlon néven jegyzett nemzetközi szövetség Technikai Bizottságába nemrégiben újraválasztott dr. Varga Béla, a kuratórium tagja a szervezet munkájáról, a jövőre vonatkozó tervekről mondta el gondolatait: – Az  Alapítvány működésének beindítása óta eltelt több, mint 20 év. Erre az időszakra visszatekintve a Kuratórium tagjai úgy látják, hogy elérkezett az idő az Alapítvány megjelenésének, arculatának a megújítására. Ez a megújítás nem csak a formai elemeket és a megjelenési csatornákat érinti, hanem új tartalmakat is fog hozni, amellyel kapcsolatban meg fogjuk keresni a korábbi díjazottakat. Célunk az Alapítvány ismertségének növelése és a működéséhez, a sportolói támogatásokhoz szükséges pénzügyi alapok erősítése. Kérem a díjazottakat, hogy ebben munkában segítsenek minket és a közösségi médiában kövessék, kísérjék figyelemmel az Alapítvánnyal kapcsolatos újdonságokat! Személyes megjegyzésként annyit tennék hozzá: nagy öröm számomra, hogy ilyen célért, ilyen csapatban dolgozhatom. Köszönöm a lehetőséget,köszönöm, hogy hosszú idő után én is „itt” lehetek!

Márkus Gergely kuratóriumi elnök, egyben a World Triathlon sportigazgatója elmondta, hogy dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere – az eddigiekhez hasonlóan – továbbra is anyagi támogatásáról biztosította az alapítványt, ami megnyugvást jelent. Ez és a Tiszaújvárosi Triatlon Klub támogatása is nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy idén is ki tudták írni a pályázatot.

–        Az idei szezon mindenkinek, különösen a komoly segítséget igénylő  élversenyzőknek különösen nehéz – mondta Márkus Gergely.-   Jó látni, hogy a soha nem tapasztalt nehézségek ellenére sokan nem adják fel, folytatják a kemény munkát céljaik elérése érdekében. Ebben az évben kilenc, a kiírásnak megfelelően 23 éves, vagy annál fiatalabb sportoló pályázata érkezett be hozzánk. A kuratórium tagjaival alaposan átbeszéltük a részleteket, majd úgy döntöttünk, hogy az országos díjat a barcelonai triatlon Európa-kupa 19. helyén zárt, középtávú triatlon országos bajnoki ezüstérmes Lehmann Bencének, a klubos díjat pedig a junior triatlon ob-ezüstérmes Bóna Kingának ítéljük oda. Bence már pólyásként ott volt szüleivel az első tiszaújvárosi világkupán, most pedig  “utolsó évesként”, 23 évesen utoljára kaphatta meg a díjat. A dinamikusan fejlődő Kinga pályafutásának minden bizonnyal újabb lökést adhat ez az elismerés. Bízom benne, hogy az alapítvány is hozzájárul a két kiváló sportoló további sikereihez!

Díjazott gondolatok

A két díjazott Márkus Gergelytől vehette át a plaketteteket és a nettó 500, illetve nettó 200 ezer forintos pénzjutalmat.

–        Bizony nem ez volt a legeredményesebb évem, így nem is gondoltam volna, hogy én lehetek a díjazott – fogalmazott  Lehmann Bence. – Nagy meglepetés és megtiszteltetés ez számomra. Köszönöm a kuratórium bizalmát és az anyagi támogatást, ami igazán jól jön. Jövőre már a felnőttek között  igyekszem mind jobb eredményeket elérni.

 

–        Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy megkaphattam ezt a díjat – mondta Bóna Kinga.- Külön köszönettel tartozom edzőimnek, a családomnak, hogy az elmúlt hónapokban segítettek leküzdeni az eddig  még soha nem tapasztalt akadályokat.

Az online-térben is aktívan

Miután a két sportoló aláírta a valamennyi díjazott nevével ellátott bortablót, az interneten keresztül az alapítók közül Magyar Lajos, majd később Suhajda József gratulált nekik és üdvözölték az alapítvány jelenlegi és jövőbeni törekvéseit.

A korábbi díjazottak közül az évek óta családjával együtt Amerikában élő Kaldau Szabolcs jelentkezett be elsőként:- Lelkiismeret-furdalásom volt az elmúlt években, hogy nem tudtam részt venni az alapítványi díjátadókon, így most nagyon örülök ennek a különleges lehetőségnek! Amikor még a tiszaújvárosi klub sportolójaként együtt készültem, versenyeztem Lehmann Tiborral és a többiekkel, Bence fia még csak 2-3 éves lehetett. Napjainkban pedig o és testvére, Csongor is jobbnál-jobb eredményeket ér el, amire méltán lehet büszke a klub, a család. Nekem is örömet jelent, ha olvashatok ezekről! Ahogy idősödöm, egyre többet nosztalgiázom. Amikor hazalátogatunk, igyekszem megmutatni saját fiaimnak a tiszaújvárosi edzéshelyszíneket, azt hogy hol nőttünk fel. Remélem, hogy mielőbb találkozhatunk újra! Addig is hajrá Tiszaújváros!

Lehmann Csongor elmondása szerint nagy lökést adott pályafutásában az alapítvány erkölcsi és anyagi támogatása. Sinkó-Uribe Ábel úgy fogalmazott, hogy sokat segített a támogatás, örül, hogy az alapítvány folytatja ezt a példás munkát.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...