Bicsák Bence 7. lett a Tokiói Olimpián

2021.07.26.Korábbi hírek

A tokiói Odaibe Marine Parkban rendezték a férfi triatlonosok 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló versenyét. A helyi idő szerint fél hétkor rajtoló versenyen 51 sportoló állt rajthoz.

Az előzetesen várt melegnél valamivel kellemesebb időjárás fogadta a versenyzőket, de a 30 fokos vízben így is megterhelő volt az úszás.

Két versenyzőnk jól abszolválta az első számot, Bicsák Bence 14. Tóth Tamás a 30. helyen hagyta el a vizet és mindketten magabiztosan foglaltak helyet az első kilenc fos csapatot üldöző bolyban. Az erőfeszítések a negyedik körre értek célt, innentől egy-két egyszemélyes szökéstől eltekintve, már békében tekert a mezőny a rendkívül technikásra kijelölt pályán. A nyugodtnak nevezhető kerékpározás is egy nagyjából 42,5 km/h-s átlagot jelentett, mely alapján várható volt, hogy a futás az egyre melegedő időben nem lesz könnyű.

Bicsu 14 társával együtt hagyta el a depót és az első kör végére kicsit el is engedte őket, mert érezte, hogy a saját tempó most többet fog érni a végén. A táv felétől el is kezdett kifizetődni a megfontoltság. A vezető hármast kivéve, mindenkire közeledni kezdett a magyar fiú, már csak az volt a kérdés, hogy mire lesz elég a hátralévő távolság. A teljesség igénye nélkül, a vert mezőnyben: Vincent Luis 2x világbajnok , Mario Mola 3x világbajnok és Javier Gomez 5x világbajnok is ott volt. Jól látszott, hogy ebből valami egészen szenzációs eredmény fog kisülni és az utolsó kilométeren már a hetedik helyen üldözte vetélytársait. Bence végül a negyedik helytől mindössze 4! másodpercre elmaradva maradt a hetedik helyen, mely óriási siker Bicsunak és a magyar triatlonsportnak is. Tomi eközben a középmezőnyben jól versenyezve a 29. helyet szerezte meg.

A versenyt a norvégok kiválósága Kristian Blummenfelt nyerte meg, a brit Alex Yee és az új-zélandi Hayden Wilde előtt.

Teljes eredménylista

Fotó: Wagner Araujo – World Triathlon

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...