Az elit mezőny bajai sprint csatája, nemzetközi színvonalon

2022.07.1.Korábbi hírek

A XVII. Mogyi Triatlon keretében megrendezendő elit ob résztvevői mellett, szintén a sprint távú magyar bajnoki érmekért vetélkednek szombaton az ifjúságiak, a juniorok és az amatőrök is, míg a fiatalabbak vasárnap, az E.ON Utánpótlás Triatlon Ranglistasorozat idei 4. állomásán mérhetik össze tudásukat.

Az E.ON Hungária Csoport támogatásának köszönhetően külsőségeiben is megújul a bajai országos bajnokság. A teljes hazai élmezőnyt felvonultató eropróbán többek között nemzetközi színvonalú új eszközökkel, megújult versenybírói ruházattal üdvözlik majd a sportolókat. Az országos szövetségnek és kiemelt partnereinek nem titkolt célja volt, hogy a legjobb magyar versenyzők számára presztízst jelentsen elindulni ezen a viadalon. Ezt a célt szolgálta a megemelt pénzdíjazás is. A legjobbak között 3 millió forint nyereményt osztanak szét, ami egy európai verseny díjazásával vetekszik.

A házigazda Mogyi Sportegyesület tagjai Baján, a Halászparton jelölik ki a versenyközpontot. Július 2-án, szombaton 14:30 órakor először a női mezőny tagjai sorakoznak fel a rajtvonalhoz. A 750 méteres úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló erőpróba egyik legnagyobb esélyese Bragmayer Zsanett, a tokiói olimpia 12. helyezettje, aki jelenleg 27. a világranglistán. No persze nem szabad leírni a háromszoros olimpikon Kovács Zsófiát, vagy a nemzetközi szinten is egyre jobb eredményeket elérő Sárszegi Noémit sem. Rajtuk kívül érdemes lesz odafigyelni még – mások mellett – Horváth Karolina Helgára, Bukovszki Tündére és Peszleg Dominikára is.

A 16:00 órakor rajtoló férfi futam igazi csemegének ígérkezik. Itt komoly győzelmi esélyekkel áll rajthoz Bicsák Bence, aki a fantasztikus 7. helyen fejezte be a tokiói ötkarikás játékokat. Ezt támasztja alá, hogy Bence most is top 20-ban van a világranglistán. Egyik legnagyobb riválisa vélhetően a regnáló U23-as világbajnok, Lehmann Csongor lesz. Nagyon jó esélye van az éremre Dévay Márknak is, aki stabilan, jól teljesít a külföldi porondon és Csongorral együtt a világranglista top30 környékén tanyázik. A „nagy öregek” közül két olimpikonunk, a riói 20. Faldum Gábor, valamint Tóth Tamás is beleszólhat a legjobb helyezések elosztásába. Ugyan ez fogalmazható meg a jó formát mutató U23-as versenyzőinkre, Dévay Zsomborra, Dobi Gergőre, Kiss Gergelyre, vagy Lehmann Bencére vonatkozóan is.

Mindkét nem csatájában természetesen nem szabad elfelejtkeznünk a meglepetés-emberekről, no meg a várhatóan tomboló kánikula okozta „mellékhatásokról” sem.

Azok számára, akik nem tudnak ellátogatni a bajai versenyre, hogy a helyszínen tekintsék meg Magyarország legjobb triatlonistáinak összecsapását, a Magyar Triatlon Szövetség és az E.ON Facebook oldalán élőben követhetik az eseményeket.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...