A Magyar Triatlon Szövetség tájékoztatása az új koronavírussal (COVID-19) kapcsolatosan

2020.03.10.Korábbi hírek

Szövetségünk Magyarország Kormánya és az Operatív Törzs rendelkezései mellett elsősorban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC), a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) rendelkezéseivel és instrukcióival összhangban cselekszik.

Amint a triatlon sportot közvetlenül érintő restrikciók lépnek életbe, azonnali tájékoztatást adunk.

23/2020. (III. 12.) Elnökségi határozat

 

A Magyar Triatlon Szövetség (a továbbiakban: MTSZ) elnöksége megkéri a főtitkárt, hogy a Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendeletére figyelemmel az alábbiakról tájékoztassa az MTSZ tagjait, a sportág szereplőit:

 

  1. A 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 4. § d) bekezdése alapján 2020. március 12., csütörtök 0:00 órától kezdődoen tilos a 100 fos létszámot meghaladó beltéri és 500 fos létszámot meghaladó kültéri rendezvény megtartása. A rendeletre való tekintettel az MTSZ a versenynaptárában 2020. április 30-ig szereplő versenyeket elhalasztja.
  2.  Erre való tekintettel az MTSZ felhívja tagjainak figyelmét, hogy azon versenyek vonatkozásában, melyeknél a sportolók, a szervezők, a közreműködők és a nézők létszáma együttesen eléri az 500 főt, a verseny meghirdetésével azonos kommunikációs csatornákon, azonos formában és módon tájékoztassák az érintetteket a verseny későbbre halasztásáról vagy törléséről. Az MTSZ javasolja, hogy ezeket a versenyeket a szervezők későbbi időpontban tartsák meg.
  3. Az MTSZ javasolja, hogy azon versenyek szervezői, akiknek az eseményén a sportolók, a szervezők, közreműködők és a nézők létszáma várhatóan együttesen sem éri el az 500 fos létszámot, a résztvevők biztonsága, illetve az egészségügyi kockázatok minimalizálása érdekében, szintén fontolják meg, hogy rendezvényüket későbbi időpontra halasztják vagy törlik.
  4. A vészhelyzet miatti rendkívüli intézkedések betartása a rendező, szervező, üzemeltető felelőssége. Amennyiben az MTSZ tagjai a vészhelyzet miatti rendkívüli szabályokat nem hajtják végre, az ebből eredő esetleges károkért az MTSZ nem felelős.
  5. Arról, hogy az elhalasztott versenyek később mikor rendezhetők meg, az MTSZ elnöksége később foglal állást, annak függvényében, hogy a vészhelyzet kihirdetésére okot adó körülmények mikor szűnnek meg.

Részletes Eljárásrend és további információ az alábbi dokumentum megnyitásával érhető el.

Eljárásrend

ITU

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...