Barion Pixel A cél: L.A. + I. rész – Magyar Triatlon Szövetség

A cél: L.A. + I. rész

2023.01.27.Korábbi hírek

szerző: Fonyódi Tamás

fotó: WorldTriathlon, Schmidt M. János

A sikeres olimpiai év után 2022-ben is remekeltek válogatott versenyzőink a nemzetközi porondon:  Junior válogatottunk az Európai Junior Ranglista csúcsán zárt, Junior-U23 Mix-váltónk világbajnoki 4. helyet ért el, a multisport világversenyeken értékes címeket szereztek sportolóink, illetve újra világbajnoki érem került magyar triatlonista nyakába az U23-as Triatlon Világbajnokságon. Az elmúlt évben megkezdődött az olimpiai kvalifikációs időszak, ahol versenyzőink “repülő rajtot” vettek, és a legszűkebb élmezőnyben zárták az évet: négy magyar férfi is a kvalifikációs ranglista legjobb 35 helyének egyikén áll, illetve legerősebb női versenyzőnk is olimpiai indulást érő pozícióban várja a folytatást. A legjobbjaink eredményeit és idei terveit bemutató cikksorozatunkban első körben a jelenleg kvalifikációs helyen álló Olimpiai-A kerettagokkal készült interjúkat tesszük közzé.

Mennyire lepett meg, vagy éppen számítottál rá, hogy ilyen jól alakul a WTCS Finals?

„A szezon elején még szinte a kijutás volt a cél. Mivel azonban egyre jobb és jobb formába lendültem az év során, kezdtem elhinni, hogy akár dobogóra is állhatok majd ott. Ráadásul a versenyt megelőző hetekben kimondottan ideális körülmények között készültem, így benne volt a pakliban egy kiugró teljesítmény. Persze azért így is sokkolóan hatott, hogy sikerült.”

 

Ha szigorúan a három részsportágat vesszük alapul, másodpercre ugyanannyit mentél, mint a győztes. Újra átgondolva az egész versenyt, találsz valahol 9 másodpercet? Érzésed szerint elpazarolt időt hagytál a depóban, vagy rendben van, így ahogy alakult?

 

„Talán egy kicsit előrébb szállhattam volna le a kerékpárról, de összességében 9 másodpercet nem látok az egészben. Aznap erősebb volt az angol versenyző. Mindössze 3 másodperccel depóztam nála rosszabbat, de abban az is benne volt, hogy kicsit feszesebbre húztam a futócipőmet. Szerintem ez az időveszteség a futáson megtérült. Lassabban is mozogtam ki a depóból, nem sprinteltem, de ez tudatos volt. Így azt mondom, hogy mindennel elégedett vagyok úgy, ahogy történt. És azt ne felejtsük el, hogy az azonos futóidőhöz az is kellett, hogy a győztes, hátán hazája zászlajával, ünnepelve sétált be a célba. Szóval ebben ennyi volt.”

 

Miben szeretnél a legtöbbet fejlődni a jövőben?

 

„Összességében, szeretnék közelebb kerülni a világ elitjéhez. Ha külön nézzük a sportágakat, akkor kerékpáron kellene a legtöbbet erősödnöm. Úgy gondolom, ha ezen az úton megyek tovább, akkor sikerülni fog a kívánt fejlődés. Továbbá szükségem van még sok versenytapasztalatra, amiből idén már egy nagy adagot bezsebeltem.”

 

Van-e már terved a jövő évvel kapcsolatban?

 

„Egyelőre konkrét terveim nincsenek. Szeretnék elindulni életem első felnőtt világkupa-versenyén, valószínűleg Tiszaújvárosban. És nagyjából egy ideihez hasonló, zökkenőmentes felkészülést szeretnék végigcsinálni.”

A témakör egyéb hírei

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

Július 13-án és 14-én Tatán rendezik az idei év egyik legnagyobb triatlonos sporteseményét, az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Amatőr Magyar Kupát. A verseny...