2022-ben ismét első helyen Magyarország

2022.09.7.Korábbi hírek

A hétvégén Bledben zárult a Junior Európa-kupa szezon. Már a verseny előtt látszott, hogy a tavalyi harmadik hely után szinte biztosan előre lép Magyarország az összetettben. A sejtés a verseny után már biztossá is vált és így 2016-ot és 2019-et követően, immár harmadszor végzett Magyarország az európai Junior Nemzetek Ranglistájának élén. A ranglista országonként és nemenként a három-három legtöbb pontot gyűjtő versenyző valamint az év közbeni mix váltók eredményeinek összesítése után alakul ki. Az Európai Junior Triatlon Ranglista pontjait a versenyzők a Junior Európa Kupák és Európa Bajnokság során gyűjtik.

Kiemelkedő, hogy az egyéni pontversenyekben is két magyar dobogósnak örülhetünk a végelszámolásban. Kovács Gyula a férfiak ranglistájának győztese, Kropkó Márta a hölgyek között a harmadik helyet szerezte meg. A többi magyar versenyző sem maradt el sokkal, Hóbor Zalán 5., Kropkó Márton 10., Nádas Romina 8. a ranglista zárása után. A szezon során versenyzőink tízszer állhattak dobogón, melyből négyszer aranyéremmel a nyakukban.

Az összetett versenyben a spanyolokat és a lengyeleket előztük meg több mint 1000 pontos különbséggel.

Eredmények: www.triathlon.org/rankings

A témakör egyéb hírei

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

Július 13-án és 14-én Tatán rendezik az idei év egyik legnagyobb triatlonos sporteseményét, az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Amatőr Magyar Kupát. A verseny...