17. TVK Triatlon Nagyhét Tiszaújváros

2015.08.3.Korábbi hírek

I. HÍRLEVÉL (2015. augusztus 1., szombat)                    

 

Elrajtolt a 17. TVK Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban

Néhány önmagáért beszélo szám a Tiszaújvárosban ma elkezdodött  17. TVK Triatlon Nagyhétrol:  500 elit versenyzo, ötezernél több tömegsportoló, 40 koncert, 55 ezer érdeklodo, szurkoló. Ebbol is kiolvashatjuk, hogy az augusztus 9-ig tartó, olimpiai kvalifikációs világkupával és junior Európa-kupa futammal fémjelzett nagy menetelés idén is változatos, színvonalas kikapcsolódást kínál a hazai és külföldi érdeklodoknek. 

  A XI. Vörösmarty- kupa és V. Országos RC hajó találkozó már a délelotti órákban elindította a kilencnapos programsorozatot. A már hagyományos találkozó n idén eloször versenyzett  is – nyolc kategóriában – a benevezett 120 modellezo.

  Az elso zenei fellépo a KreAktív színpadon a szinte minden stílust kiválóan movelo Ildi Rider volt.

  Az estére alaposan benépesedett Fotéren tartották meg az ünnepélyes megnyitót a Tiszaújvárosi Fúvószenekar és a Majorette-csoport közremoködésével. Az egybegyolteket köszöntötte Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a Szervezo Bizottság társelnöke, Lehmann Tibor forendezo és Márkus Balázs, az SZB társelnöke. A rövid beszédekben elhangzott, hogy Tiszaújváros lakossága az elmúlt közel két évtized alatt magáénak érezte és érzi ma is ezt a sorozatot, mely a közösségépítésben élen járó dr. Márkus Gábornak köszönheto. A 2013-ban váratlanul elhunyt kiváló sportvezeto utódai azon fáradoznak, hogy azonos színvonalon tovább ápolják az o örökségét. Erre garancia a városi önkormányzat, az intézmények, szervezetek, a támogatók, a 300 tagú rendezoi csapat példaértéko összefogása.

A ceremóniát követoen Wolf Kati nagyzenekaros élokoncertjét hallgathatta meg a publikum. A nap végén, a KreAktív színpadon a Muddy Shoes zenélt.    

   Vasárnap, a Borsodi Sör Napján elobb a gasztronómia kap foszerepet. A Bogratlon-Tiszaújvárosi Bográcsfozo Fesztivált a Dísztó körül rendezik meg, melynek hangulatát a Sétáló Népzenészek (Számadó zenekar) fokozzák. A baráti társaságok, intézmények, egyesületek, szervezetek csapatai  között ott lesz a névadó fotámogató TVK „Tökös Vízi Karbantartók” névre keresztelt egysége is, melynek tagjai a fozoversenyen kívül a délben kezdodo, az elso tombolaszerzési lehetoséget jelento evezosversenyen is érdekeltek lesznek. Rajtuk kívül a cég további négy egysége – Boszi konyha (Olajipari Laboratórium), 
Vegyesvágott (VHÜ, DS Támogatás, Központi Ügyelet, PE-1), Árnyékvadászok (EBK), LIGA MARGARIN (PP-4, O-1, PE-1)  – méretteti meg magát a fakanál mellett.

A gyermekeket a Csodamalom Bábszínház Meseláda mosora szórakoztatja, de a kicsinyeknek 17 órától táncházat is tartanak.

Ezen kívül triál kerékpáros bemutató, a Kolosai Ferenc Trió szerepel a programban.

A nap fénypontját a Neoton Família nagy koncertje jelenti majd.

 

 

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...