17. TVK Triatlon Nagyhét (6.nap)

2015.08.7.Korábbi hírek

VI. HÍRLEVÉL (2015. augusztus 6., csütörtök)

Dupla rekord: 53 nemzet, 350 sportolója Tiszaújvárosban

A 17. TVK Triatlon Nagyhét csütörtöki, Tiszaújváros Napjának  végére végérvényesen eldolt, hogy folytatódnak a rekordok, hiszen a hétvégi világkupa és a  junior Európa-kupa versenyzoinek köszöntésekor 53 nemzet lobogóját vitték be a város Foterére. Rekord a versenyzok száma is, 350-en még soha nem álltak rajthoz a két nemzetközi eropróbán.

A városi önkormányzat szomszédságában 10 órától ismét várták az önkéntes  véradókat, akik ma is mintegy százan keresték fel a Magyar Vöröskereszt véradóbuszát.

  A  Radácsi Zsuzsa vezette Tisza Média Kft. szervezésében 10 órakor kezdodött a mesejátékkal is foszerezett Süsü a sárkány Nap. A rajzpályázati díjátadón Bráz Györgynek, Tiszaújváros polgármesterének és dr. Fülöp György alpolgármesternek a kíséretében  részt vett az esemény díszvendége, Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Süsü „magyar hangja”, aki dalra is fakadt, elénekelte  legendás dalát.

A szabadidosport események teljesítéséért járó tombolaszelvényeket, melyeket kizárólag vasárnap, a Fotérre kihelyezendo gyojtoládákba lehet majd bedobni, duatlon-váltóval gyarapíthatták a jelenlevok.

A rajt elott a tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyezteto Fórum (KEF) 50 db fehér lufit eresztett fel a levegobe, a tiszta, kábítószermentes életet szimbolizálandó. Mindezt azért tették a tömegsporteseményen, hogy mindenkit arra ösztönözzenek, inkább sportoljon, mint drogozzon. Aki egyetértett ezzel a törekvéssel, aláírásával megerosíthette azt a  helyszínen kihelyezett emlékkönyvben.

Az  1 km futásból, 4 km kerékpározásból és újabb 1 km futásból álló eropróbára  101 váltó jelentkezett be, ami azt jelentette, a tömegsportos résztvevok száma újabb 300-al nott és már boven 4000 fölött jár. A három tagú csapatok jelképes versenyében a Tiszaújvárosi Tozoltók gyakorlatilag rajt-cél gyozelmet arattak.

A versenyzok köszöntése

19.30-kor a Fotéren köszöntötték a hétvégi  nemzetközi versenyek, a 19. TVK ITU Világkupa és az ETU Triatlon Junior Európa-kupa résztvevoit. A rendezo TVK-Mali TK és a Tiszaújvárosi Gimnasztráda utánpótláskorú sportolói a földkerekség minden tájáról érkezett 53 nemzet zászlóival vonultak be, miközben az adott ország jellegzetes zenéinek részletei csendültek fel.

Az egybegyolteket – Bráz György polgármester és a képviselo testület nevében is  – elsoként dr. Fülöp György üdvözölte, majd Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója  tette meg ugyanezt. Mindketten örömüket fejezték ki, hogy a versenyzok körében idén is ilyen nagy az érdeklodés a 18 ezer lakosú, 49 éves magyar kisváros, az otthonuk iránt. Nem maradtak el a köszönet szavai sem, melyet a  közremoködok, a rendezoi stáb, az önkéntesek, az intézmények, illetve az önkormányzat, a támogatók és a versenyzok, csapatok felé tolmácsoltak a színpadról.

A Közösségépíto szobra

Az eseménysorozat pénteki folytatásában, a Jabil Napján, 13 órakor, a Dísztó melletti parkban ünnepélyes keretek között avatják fel a tiszaújvárosi triatlonsport meghonosítójának,  a világkupa és a Nagyhét megvalósítójának, dr. Márkus Gábornak egészalakos bronzszobrát. A város Díszpolgári címével is büszkélkedo, 2013-ban elhunyt kiváló sportvezetonek , közösségépítonek a település önkormányzata állíttatott örök emléket. Az alkotás Józsa Lajos szobrászmovész munkáját dicséri.   

Jabil Nap: fókuszban a futás

Este – ezen a napon hagyományosan – a futás kap foszerepet. Miközben 17 órakor a Thunder Jack zenekar csap a húrokba a KreAktív színpadon, azonos idoben rajtol a Phonix Hotel elol az  amator futóverseny, melynek távja 2 km. Fél órával késobb, 17.30-kor dörren el a képzeletbeli startpisztoly a pénzdíjas Jabil 1/3 Maratonon, mely az idei Jabil 3Próba harmadik, utolsó állomása. A 3,5 km körbol egyéniben egyet, vagy négyet lehet teljesíteni, de a négy tagú váltók is összemérhetik tudásukat. Azu utóbbi évek tapasztalatát figyelembe véve ezúttal is nívós küzdelmekre lehet számítani, hiszen a hazai élversenyzok mellett kenyaiak is bejelentkeztek a versenyre. A legjobbak eredményhirdetését  Dobrády Ákos 19.45 órakor kezdodo koncertje után, 20.30-kor tartják meg a nagyszínpadon.

A napot a Balkan Fanatik  21 órakor induló fellépése zárja.

 

Média-akkreditáció

Felhívjuk a sajtó képviseloinek figyelmét, hogy a hétvégi  19. TVK ITU Triatlon Világkupára és az ETU Junior Triatlon Európa-kupa mindkét versenynapjára, augusztus 8-án, szombatra és augusztus 9-én, vasárnapra  a zavartalan munkavégzéshez média-akkreditációra van szükség. A mellékelt, de  www.tvkmalitriatlon.hu honlapon is elérheto akkreditációs lapot  2015. augusztus  7., péntek, 18.00 óráig kell visszaküldeni.

FONTOS információ, hogy a fotósok és operatorök számára kötelezo megkülönbözteto mellényért átvételkor 2000 Ft kauciót kell fizetni, melyet a mellények leadásakor természetesen visszaadunk!

 

Készítette: Szocs István

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...