Paczulák András emlékére

2017.10.5.Korábbi hírek

Paczulák András 1951-ben született. 1970-ben egy baleset következtében jobb lábát térd felett amputálni kellett. A mindennapok elviselésének eszközeként választotta a sportot és jobban nem is dönthetett volna. Üloröplabdázóként válogatott szintig jutott, az 1988-as szöuli Paralimpiai Játékokon az 5. helyen végzett csapat tagja volt.


Úszott, kerékpározott, kerekesszékkel futott, s ebbol következett a triatlon majd a quadriatlon.  A hazai paratriatlon megalapítója és elso versenyzoje volt, o volt az egyik elso mozgássérült teljesítoje (a másik Csóka Bálint) a nagyatádi hosszútávú triatlon versenynek 1993-ban.


Úszóedzoként is tevékenykedett, több paralimpikon úszó felkészítésében vett részt; tanítványai közül Dukai Géza, Vereczkei Zsolt, Ráczkó Gitta és Zámbó Diána is paralimpiai bajnok lett.  1997-ben beválasztották a Megszállottak Klubjának tagjai közé. 



Emlékét megorizzük.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...