Magyar Utánpótlás Gála 2024

2024.06.28.Hír

Idén is megrendezésre kerül a Magyar Utánpótlás Gála, az ország legjobb gyermek és serdülő korosztályos versenyzői számára.

A Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál keretein belül – a Triatlon Világkupa pályáján, díszletei és közönsége előtt – július 7-én idén is megrendezésre kerül a Magyar Utánpótlás Gála, az ország legjobb gyermek és serdülő korosztályos versenyzői számára.

A versenyre korosztályonként és nemenként a 16-16 legjobb Magyar Gyermek illetve Serülő Triatlon Ranglista-helyezéssel rendelkező versenyző kap meghívást.

A ranglistaállás a Zalaegerszegen megrendezésre kerülő Triatlon Ranglistaverseny után alakul ki véglegesen, ahol a lezajlott 3 verseny eredményei közük a két legmagasabb pontszám kerül beszámításra. Zalaegerszegen az ott közzétett ranglista alapján lehetőség lesz az UP Gála részvételi szándék megerősítésére, illetve az MTSZ honlapján  közzétett,  meghívásra jogosultak névsora alapján, további visszajelzéseket legkésőbb július 1. hétfőn,  24:00 óráig várjuk a triathlon.tiszaujvaros@gmail.com e-mail címen.

Rajtlistára csak a visszajelzést küldő versenyzők kerülnek fel! Visszamondások esetén a szervezők saját hatáskörben töltik fel a helyeket.

 

Időpont:         2024. július 7.

Helyszín:        Tiszaújváros, Városház tér, Dísztó és környéke

 

Regisztráció és rajtszám átvétel:

  1. július 7. 06:30-08:00 Házasságköterem előtt

 

Korcsoport Depó be Rajt Depó ki
Gyermek gála fiú 08:00 – 08:45 09:00 10:30 10:45
Gyermek gála leány 09:01
Serdülő gála fiú 09:45
Serdülő gála leány 09:46
Eredményhirdetés 10:45

 

 

 

Versenytávok (a pálya kijelölése a Junior és Elit versenyekkel azonos)

 

  Gyermek Serdülő Pályaleírás
Úszás 250 m (1 kör) 500 m (2 kör) A Dísztóban, rajt stégről, fejessel.
Kerékpár 7,5 km (3 kör) 12,5 km (5 kör) Sík, aszfaltozott úton, teljes útlezárással.
Futás 2,4 km (2 kör) 3,6 km (3 kör) Sík, aszfaltozott úton és sétányokon teljes útlezárással.

 

 

Versenyszabályzat: A versenyen a Magyar Triatlon Szövetség szabályai érvényesek, beleértve az áttétel szabály alkalmazását is.

Kiegészítő szabályok az alábbiak szerint alakulnak a World Triathlon versenyszabályzata alapján:

  • A versenyen a rajtszámok kiosztása az aktuális ranglisták alapján törté A legalacsonyabb rajtszámot viselő versenyző választhat elsőként rajthelyet a pontonon a beszólítás keretében és szintén ez a versenyző helyezheti el a kerékpárját a felszálló vonalhoz a legközelebb.
  • A regisztráció alkalmával a versenyzők az alábbi rajtszámokat kapják:
    • 3 db etikett rajtszám a bukósisakra (egy előre és egy-egy a két oldalra)
    • 1db kerékpáros zászlós rajtszám a nyeregcsőre felhelyezendő
    • 2 db testrajtszám, melyeket a két karra kell felhelyezni enyhén nedves bőrfelületre
    • 1 db számozott úszósapka
    • 1db chip (az állandó sárga chip ezen a versenyen nem használható)
  • A versenyen a World Triathlon büntető zóna szabálya érvé Az esetleges idő-büntetést az alábbiak szerint kell letölteni:
    • Korai rajt: az első depós során 10 mp büntetés a versenybíró által.
    • Agresszív versenyzés az úszás során, mellyel versenyző társa előrehaladását akadályozza – 10 mp a futólyán. Szándékosság esetén ez akár kizárást is eredmé
    • Amennyiben nem kerül az úszószemüveg és az úszósapka a versenyző depó-helyén biztosított számozott dobozba – 10 mp a futólyán.
    • Amennyiben a kerékpár befejeztével nem kerül a bukósisak a versenyző depó-helyén biztosított számozott dobozba – 10 mp a futólyán.
    • A felszálló vonal előtt történő felszállás – 10 mp a futólyán. (akkor számít a felszállás szabályosnak, amennyiben valamelyik láb érinti a talajt a vonal után)
    • A leszálló vonal után történő leszállás – 10 mp a futólyán. (akkor számít a leszállás szabályosnak, amennyiben mindkét láb érinti a talajt a vonal előtt)
    • Szemetelés a szemetelési zónákon kívül a kerékpár illetve a futólyán – 10 mp a futólyán.
    • Egyéb a vezető versenybíró által megállapított szabálytalanságért – 10 mp a futólyán.
  • A futólyán letöltendő büntetéseket a versenyzőnek saját magának kell megtenni, a versenybírók nem fogják erre külön felhívni a figyelmet. A büntető zónát a futólyán, a cél előtt kb. 100 m-re jelöljük ki. Az érintett versenyzők rajtszáma jól láthatóan kifüggesztésre kerül egy nagy táblán. A több körös futás alatt, a büntetés szabadon választva, bármelyik körben letölthető. Az edzők és a szülők, segíthetik a versenyzőket, hogy felhívják a figyelmüket egy esetleges bünteté

 

Depó: A depó a Világkupával azonosan a kerékpárok egyéni elhelyezést biztosítja. A versenyzők a bedepózásnál a hátsó kerékkel betolva készítsék elő a kerékpárt! A kerékpározást követően a legpraktikusabb az első kereket betolni az egyéni depóállványba. Minden már használt sporteszközt – úszósapka, úszószemüveg, vagy a kerékpár után a bukósisak – a dobozba kell helyezni. A még használni kívánt sporteszköz – futócipő, bukósisak, futósapka, stb. – elhelyezhető a dobozon kívül a földön, vagy a kerékpáron.

 

Frissítő: A futólyán körönként 2 frissítő áll a sportolók rendelkezésére, ahol palackban vizet biztosítunk. A célban vízzel, izotóniás itallal és gyümölccsel szolgálunk. A célfrissítő területre kizárólag a célba érkezett versenyzők és a Junior EK-ra vagy Világkupára akkreditált edzők léphetnek be. A szülők/hozzátartozók türelmét előre is kérjük, hogy várják meg míg a versenyző elhagyja célfrissítőt.

 

Díjazás: Minden célba érkező versenyző az esemény egyedi emblémázott ajándékát kapja a versenyt követően. Az első nyolc helyezett versenyzők az eredményhirdetés keretében értékes tárgyjutalomban részesülnek.

 

A verseny vezető-versenybírója: Dr. Varga Béla

 

Jó felkészülést Kívánunk!

A témakör egyéb hírei

Helyszínváltozás

Helyszínváltozás

Ezúton értesítjük a versenyzőket, érintetteket, hogy árvíz helyzetre való tekintettel a 2024. június 23-ra tervezett XIX. Mogyi Triatlonverseny Sprint Elit Országos Bajnokság és ranglista verseny...

A legfontosabb cél a pozitív sportélmény

A legfontosabb cél a pozitív sportélmény

Pedig a sport minden alkalommal tanít minket valamire és mindig jobbak lehetünk általa. Góg Anikó az egész életét arra tette fel, hogy ezt a fontos üzenetet minél több emberhez eljuttassa. A Lépd át...