Frank-Pálfi Tímea

Elérhetőségek

Város: Budakeszi
Telefon: +36209652422
E-mail: thimchi@gmail.com
Gyógytornász

Manuálterapeuta- gyógytornász, Rehabilitációs Pilates oktató, traumatudatos és női jóga oktató vagyok. 2005 óta dolgozom gyógytornászként és 2017-ben végeztem a SOTE-n manuálterapeutaként. A pácienseimmel való közös munka során azt tűztem ki célul, hogy arra ösztönözzem őket, hogy felismerjék a mozgás adta örömöket, megismerjék a gyógytorna során a saját testük tudatos és harmonikus működését akár probléma esetén, vagy csak megelőzés céljából. Magánrendelésemen felnőttek és gyerekek gerinc- és egyéb ízületi betegségeivel, sportsérüléseivel, műtétek utáni rehabilitációjával foglalkozom. Nagyon szeretek speciális mozgásprogramot, a Pilatest alkalmazni a rehabilitációs munkámban, mert azt tapasztaltam az elmúlt években, hogy nagyon hatékony módszer a sérülésekből való felépülésben. Pácienseim fájdalmai gyakran fakadnak a nem megfelelő testhelyzetekből, hiszen sokan veszünk fel a mindennapokban rögzült, egyoldalú pozíciókat – ezeket segítek korrigálni ergonómiai tanácsadással, és szorgalmazni őket arra is, hogy minden nap mozogjanak. Az első találkozás alkalmával alapos kikérdezés után funkcionális (FMA-Funkcionális Mozgás Analízis) és speciális tesztek segítségével kutatom fel a mozgásvizsgálat alkalmazása közben, hogy mi lehet a panaszok mögöttes háttere, mert sokszor a test nem ott mutatja a fájdalmat, ahonnan valóban ered.

Szaktudásomat folyamatosan bővítem tanfolyamokon és továbbképzéseken, hogy minél szélesebb ismerettel és eszköztárral tudjak segíteni a hozzám forduló vendégeknek.

Szakmai továbbképzéseken 8 éve tanítok orvosokat, gyógytornászokat, konduktorokat, gyógymasszőröket és más mozgásterápiás szakembereket.

Én magam is rendszeresen sportolok: futok, pilateszezem és jógázom. 

A személyes mottóm: “A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.” (Szent-Györgyi Albert)

Weboldal: https://www.gerinctorna-hormonegyensuly.hu/

Telefonszám: +36209652422

E-mail cím: thimchi@gmail.com

HASONLÓ SZOLGÁLTATÓK